Grillad persika med burrata och myntapesto
15 min | Enkelt
Ingredienser
1 paket
PERSIKOR
4 st
persikor, halverade och urkärnade
2 msk
olivolja
MYNTAPESTO
1 knippe
färsk mynta
2 klyftor
vitlök
50 gram
mandlar
1 dl
olivolja
0.5 dl
riven parmesan
0.5 st
citron, pressad
TOPPING
2 st
burrata
några myntablad till garnering
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Det perfekta tillbehöret till grillad kyckling. En frisk och söt blandning som kommer bli en favorit på grillbordet
Så här gör du
Pensla persikohalvorna med olivolja. Värm upp grillen eller en grillpanna.
Grilla persikorna med snittytan nedåt på medelhög värme tills de är karamelliserade och har grillränder, cirka 3-4 minuter.
Mixa mynta, vitlök och mandel i en matberedare.
Tillsätt olivolja, riven parmesanost och citronsaft, och mixa tills allt är väl blandat. Smaka av med salt och peppar.
Lägg de grillade persikorna på ett serveringsfat. Placera burrataostarna bredvid persikorna. Ringla myntapeston över persikorna och burratan. Garnera med färsk mynta.