Grillad kycklinglårfilésotade bönor, bakad potatis & örtsmör
Ingredienser
Kyckling
Bönsallad
Bakad potatis
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Somriga smaker med grillad kycklinglårfilé,
sotade bönor, schalottenlöksvinägrett, bakad potatis och örtsmör.
Så här gör du
Bönsallad
Koka bönorna i saltat vatten i ca 4 minuter. Spola i kallt vatten. Vispa ihop dijonsenap, salt och vinäger. Häll i olivolja och vispa tjockt. Tillsätt hackad schalottenlök. Slunga runt bönorna med schalottenlöksvinägretten.
Bakad potatis
Sätt på ugnen på 225 grader och lägg bakpotatisar i aluminiumfolie. Baka i ugnen i ca 45-60 minuter eller tills potatisen är mjuk rakt igenom.
Persilje- och vitlökssmör
Rör det rumstempererade smöret med riven vitlök, skuren persilja och salt.
Grilla kyckling och servering
Grilla kycklinglårfilé ca 4 minuter på varje sida tills innertemperaturen är 70 grader. Låt vila i ca 5 minuter och skiva sen upp dessa ganska tunt. Skär en skåra i bakpotatisarna och toppa med en klick persiljesmör och servera med bönorna.
Tips!
Passa gärna på att grilla lite goda grönsaker exempelvis morot samtidigt som kycklingen grillas.