Grillad kycklinglårfilésotade bönor, bakad potatis & örtsmör
Ingredienser
Kyckling
Bönsallad
Bakad potatis
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Somriga smaker med grillad kycklinglårfilé,
sotade bönor, schalottenlöksvinägrett, bakad potatis och örtsmör.
Så här gör du
Bönsallad
Koka bönorna i saltat vatten i ca 4 minuter. Spola i kallt vatten. Vispa ihop dijonsenap, salt och vinäger. Häll i olivolja och vispa tjockt. Tillsätt hackad schalottenlök. Slunga runt bönorna med schalottenlöksvinägretten.
Bakad potatis
Sätt på ugnen på 225 grader och lägg bakpotatisar i aluminiumfolie. Baka i ugnen i ca 45-60 minuter eller tills potatisen är mjuk rakt igenom.
Persilje- och vitlökssmör
Rör det rumstempererade smöret med riven vitlök, skuren persilja och salt.
Grilla kyckling och servering
Grilla kycklinglårfilé ca 4 minuter på varje sida tills innertemperaturen är 70 grader. Låt vila i ca 5 minuter och skiva sen upp dessa ganska tunt. Skär en skåra i bakpotatisarna och toppa med en klick persiljesmör och servera med bönorna.
Tips!
Passa gärna på att grilla lite goda grönsaker exempelvis morot samtidigt som kycklingen grillas.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Julköttbullar med mandel