
Hemmagjord kebab i pitabröd med myntayoghurt och harissadressing
Ingredienser
Kebab i pitabröd
Myntayoghurt
Harissadressing

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Färdigstekt kycklingkebab i bröd och med smaker för hela familjen. Serveras med en svalkande myntayoghurt och en stark harissadressing, som du väljer efter smak.
Så här gör du
Kebab i pitabröd: Skala och skär gurkan i bitar, skär tomaterna i 8 delar, skala och skiva ner rödlöken. Pressa citron över och vänd i olivolja, salta och peppra.
Grilla eller värm pitabröden och stek kycklingkebaben precis innan servering. Fyll bröden med sallad och kyckling. Toppa gärna med dressingarna nedan.
Myntayoghurt:
Skär upp färsk mynta. Blanda matlagningsyoghurt, fransk senap och den skurna myntan.
Smaka av med salt och peppar.
Harissadressing:
Finhacka vitlöken och löken. Fräs i en kastrull. Tillsätt tomater, spiskummin och låt det koka ihop.
Smaka av med harissa, salt och socker. Ta mer eller mindre harissa beroende på hur starkt du vill ha det.
Om du vill göra måltiden ännu matigare kan du servera med feferoni och ris eller pommes.
Smaklig måltid!

FLER RECEPT

Grön kycklingsallad med salsa verde

Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat

KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel