(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Snabba Piroger med grillad salladskyckling

30 min | Enkelt

Använd färdig salladskyckling till de här
enkla, läckra pirogerna med fräsch yoghurtsås. 

Ingredienser

1
färdig pizzadeg

Fyllning:

2 msk
färsk timjan, hackad
1 knippe
persilja, hackad
1 msk
paprikapulver
150 g
cheddarost, riven
svartpeppar

Pensling

1 st
ägg
Sesamfrön

Yoghurtsås

2 st
citroner, skalet
8 dl
turkisk yoghurt
0.5 dl
tahini
3 st
vitlöksklyftor
salt
peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Använd färdig salladskyckling till de här
enkla, läckra pirogerna med fräsch yoghurtsås. 

Så här gör du

Piroger (ca 8 st)

Sätt ugnen på 200°.

Blanda alla ingredienser till fyllningen.

Kavla ut degen lite tunnare och sporra eller skär 8 bitar. Fördela fyllningen och osten på degbitarna- Fukta kanterna med lite vatten. Vik ihop till valfri form. Kläm ihop kanterna med en gaffel.

Pensla knytena med lätt uppvispat ägg, toppa med sesamfrön. Ställ in i ugnen tills de fått fin färg, cirka 15 minuter.

Yoghurtsås
Skölj och skrubba citronerna i ljummet vatten. Riv skalet på citronerna.

Rör ihop yoghurten med tahini, pressad vitlök och citronskal. Smaka av med salt och peppar.