Snabba Piroger med grillad salladskyckling
30 min | Enkelt
Ingredienser
1
färdig pizzadeg
Fyllning:
200 g
2 msk
färsk timjan, hackad
1 knippe
persilja, hackad
1 msk
paprikapulver
150 g
cheddarost, riven
svartpeppar
Pensling
1 st
ägg
Sesamfrön
Yoghurtsås
2 st
citroner, skalet
8 dl
turkisk yoghurt
0.5 dl
tahini
3 st
vitlöksklyftor
salt
peppar
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Använd färdig salladskyckling till de här
enkla, läckra pirogerna med fräsch yoghurtsås.
Så här gör du
Piroger (ca 8 st)
Sätt ugnen på 200°.
Blanda alla ingredienser till fyllningen.
Kavla ut degen lite tunnare och sporra eller skär 8 bitar. Fördela fyllningen och osten på degbitarna- Fukta kanterna med lite vatten. Vik ihop till valfri form. Kläm ihop kanterna med en gaffel.
Pensla knytena med lätt uppvispat ägg, toppa med sesamfrön. Ställ in i ugnen tills de fått fin färg, cirka 15 minuter.
Yoghurtsås
Skölj och skrubba citronerna i ljummet vatten. Riv skalet på citronerna.
Rör ihop yoghurten med tahini, pressad vitlök och citronskal. Smaka av med salt och peppar.