
Hemmagjord kebabpizza med soltorkade tomater och kyckling
Ingredienser
"Pizzafyllning"
Pizzadeg

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingkebab och pizza - det bästa från två världar. Krämig färskost, soltorkade tomater och färska kryddor gör den till en favorit på både festbuffén och i hemmet.
Så här gör du
Pizzadeg:
Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Låt jäsa i 40 minuter under duk.
Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut pizzadegen tunt och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
Fyllning:
Skiva löken och hacka de soltorkade tomaterna.
Stryk ett lager med Philadelphiaost på brödet. Fördela ut den skivade löken, salta, peppra och ringla på olivolja.
Strö över de soltorkade tomaterna. Lägg på kycklingkebaben. Till sist toppar du med osten.
Baka i mitten av ugnen under cirka 15 till 20 minuter. Hacka färsk timjan och rosmarin fint. Strö över pizzan när den kommer ur ugnen.
Låt pizzan svalna lite innan du sker den i portionsbitar.
Servera gärna med en härlig grönsallad.
Smaklig måltid!
Tidsbrist? Om du inte hinner göra en egen deg kan du antingen köpa i butik eller fråga den lokala pizzerian om du får köpa lite.
Kronfågels kyckling är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: kycklingkött
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.


Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese