Kebabpizza-av-kyckling
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Hemmagjord kebabpizza med soltorkade tomater och kyckling

60 min | Medelsvårt

Kycklingkebab och pizza - det bästa från två världar. Krämig färskost, soltorkade tomater och färska kryddor gör den till en favorit på både festbuffén och i hemmet.

Ingredienser

"Pizzafyllning"

350 g
Kycklingkebab
200 g
Philadelphiaost
1
gul lök, skivad
2 msk
olivolja
70 g
soltorkade tomater, hackade
100 g
riven ost
1 tsk
timjan
1 tsk
rosmarin

Pizzadeg

2 dl
vatten
25 g
jäst
1 msk
olivolja
1 tsk
salt
125 g
durumvetemjöl
150 g
vetemjöl
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingkebab och pizza - det bästa från två världar. Krämig färskost, soltorkade tomater och färska kryddor gör den till en favorit på både festbuffén och i hemmet.

SÅ HÄR GÖR DU

Pizzadeg:

Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Låt jäsa i 40 minuter under duk.

Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut pizzadegen tunt och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.

Fyllning:

Skiva löken och hacka de soltorkade tomaterna.

Stryk ett lager med Philadelphiaost på brödet. Fördela ut den skivade löken, salta, peppra och ringla på olivolja.

Strö över de soltorkade tomaterna. Lägg på kycklingkebaben. Till sist toppar du med osten.

Baka i mitten av ugnen under cirka 15 till 20 minuter. Hacka färsk timjan och rosmarin fint. Strö över pizzan när den kommer ur ugnen.

Låt pizzan svalna lite innan du sker den i portionsbitar.

Servera gärna med en härlig grönsallad.

Smaklig måltid!

Tidsbrist? Om du inte hinner göra en egen deg kan du antingen köpa i butik eller fråga den lokala pizzerian om du får köpa lite.

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!