
Hemmagjord kebabpizza med soltorkade tomater och kyckling
Ingredienser
"Pizzafyllning"
Pizzadeg

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingkebab och pizza - det bästa från två världar. Krämig färskost, soltorkade tomater och färska kryddor gör den till en favorit på både festbuffén och i hemmet.
Så här gör du
Pizzadeg:
Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Låt jäsa i 40 minuter under duk.
Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut pizzadegen tunt och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
Fyllning:
Skiva löken och hacka de soltorkade tomaterna.
Stryk ett lager med Philadelphiaost på brödet. Fördela ut den skivade löken, salta, peppra och ringla på olivolja.
Strö över de soltorkade tomaterna. Lägg på kycklingkebaben. Till sist toppar du med osten.
Baka i mitten av ugnen under cirka 15 till 20 minuter. Hacka färsk timjan och rosmarin fint. Strö över pizzan när den kommer ur ugnen.
Låt pizzan svalna lite innan du sker den i portionsbitar.
Servera gärna med en härlig grönsallad.
Smaklig måltid!
Tidsbrist? Om du inte hinner göra en egen deg kan du antingen köpa i butik eller fråga den lokala pizzerian om du får köpa lite.

FLER RECEPT

Double cheese kycklingburgare med stekt lök och senapsdressing

Bakpotatis med kycklingskagen, pepparrot och rödlök

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad