Snabb kycklinglasagne med grönkål
30 min | Enkelt
Ingredienser
200 g
grönkål
1 dl
mandlar, skalade och rostade
1 klyfta
vitlök
250 g
ricottaost
3 dl
parmesanost, riven
300 g
färska lasagneplattor
salt och peppar
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Supersnabb, god och elegant lasagne tillsammans med stekt och skivad kyckling Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Repa grönkålen och lägg ⅔ i ett durkslag. Koka upp vatten och häll över kålen.
Skölj i kallt vatten och krama ur.
Stek resterande grönkål i smör-& rapsolja.
Mixa den kokta kålen, mandlar och vitlök.
Tillsätt ricotta, 1½ dl riven ost. Salt och peppar. Mixa till en krämig pesto.
Koka lasagneplattorna enligt anvisning på förpackningen.
Vid uppläggning: Varva lasagneplattor med pesto och kyckling direkt på tallrikar. Toppa med grönkål, riven ost och lite citronzest.
Servera gärna lasagnen tillsammans med en god morotssallad.