M15_Stekt_skivad_orter_citrron_oppen_lasagne_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Snabb kycklinglasagne med grönkål

30 min | Enkelt

Supersnabb, god och elegant lasagne tillsammans med stekt och skivad kyckling Recept av Markiz Tainton.

Ingredienser

200 g
grönkål
1 dl
mandlar, skalade och rostade
1 klyfta
vitlök
250 g
ricottaost
3 dl
parmesanost, riven
300 g
färska lasagneplattor
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Supersnabb, god och elegant lasagne tillsammans med stekt och skivad kyckling Recept av Markiz Tainton.

Så här gör du

Repa grönkålen och lägg ⅔ i ett durkslag. Koka upp vatten och häll över kålen.

Skölj i kallt vatten och krama ur.

Stek resterande grönkål i smör-& rapsolja.

Mixa den kokta kålen, mandlar och vitlök.

Tillsätt ricotta, 1½ dl riven ost. Salt och peppar. Mixa till en krämig pesto.

Koka lasagneplattorna enligt anvisning på förpackningen.

Vid uppläggning: Varva lasagneplattor med pesto och kyckling direkt på tallrikar. Toppa med grönkål, riven ost och lite citronzest.

Servera gärna lasagnen tillsammans med en god morotssallad.