Kycklinglårfilé "New Orleans" med rice and beans och grillade grönsaksspett
Ingredienser
Lårfilé New Orleans
Rice and Beans
Grönsaksspett
BourbonBBQsås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kryddiga, heta och rökiga smaker tillsammans med god grillad lårfilé med inspiration från New Orleans
Så här gör du
Grilla kycklingen på grillen över direkt värme i ca 4 min på varje sida. Flytta över till indirekt värme och grilla tills innertemperaturen kommit upp till 70 grader.
Rice and Beans
Fräs vitlök och chili i smör tillsammans med kryddorna. Slå på riset och rör runt med en slev. Tillsätt vattnet, koka upp och sänk därefter temperaturen. Koka i ca 10 min tills al dente. Sila av vattnet som är över och häll tillbaka riset i kastrullen. Tillsätt bönorna och blanda runt.
Grönsaksspett
Riv vitlök och vispa ihop med salt, citronsaft med skal och olivolja. Skär grönsakerna i skivor eller bitar och marinera i ca 15 min. Trä på spett och grilla över direkt värme i några minuter.
BourbonBBQsås
Vispa ihop alla ingredienserna till BourbonBBQsåsen och häll i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på låg värme i några minuter.
Tips, använd gärna gårdagens ris om det finns kvar istället för att koka nytt. Fräs kryddorna och allt som vanligt men tillsätt det gamla riset och stek upp det.
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy
Albin Johnséns asiatiska Schnitzel