
Små kycklingpajer med tomat och purjolök
45 min | Enkelt
Ingredienser
16
små pajformar i aluminiumfolie
Pajdeg
125 g
Kallt smör
3 dl
vetemjöl
2 msk
kallt vatten
Fyllning till kycklingpaj
125 g
Kronfågel salladskyckling
0.5
purjolök, strimlad
50 g
ost, riven
8
körsbärstomater, delade
Äggstanning
3
ägg
1.5 dl
gräddmjölk (50/50)
lite
salt och vitpeppar

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Dessa minipajer med kyckling passar perfekt för fest eller picknick. Enkelt smaksatta med purjolök och körsbärstomater.
Så här gör du
Arbeta snabbt ihop degen i matberedare eller för hand. Forma en rulle och dela i 16 bitar. Tumma ut varje bit i formarna. Nagga och låt stå i kyl minst 30 minuter.
Strimla purjolöken och fräs den mjuk i smör. Fördela kycklingen, purjolök och ost i formarna.
Vispa samman ingredienserna till äggstanningen. Häll den över ingredienserna i formarna.
Sätt ugnen på 225°. Dela körsbärstomaterna och toppa formarna.
Grädda i 15 till 18 minuter tills pajen fått fin färg och äggstanningen stelnat.
Smaklig måltid!
