Små-kycklingpajer-med-tomat-och-purjolök
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Små kycklingpajer med tomat och purjolök

45 min | Enkelt

Dessa minipajer med kyckling passar perfekt för fest eller picknick. Enkelt smaksatta med purjolök och körsbärstomater.

Ingredienser

16
små pajformar i aluminiumfolie

Pajdeg

125 g
Kallt smör
3 dl
vetemjöl
2 msk
kallt vatten

Fyllning till kycklingpaj

125 g
Kronfågel salladskyckling
0.5
purjolök, strimlad
50 g
ost, riven
8
körsbärstomater, delade

Äggstanning

3
ägg
1.5 dl
gräddmjölk (50/50)
lite
salt och vitpeppar
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Dessa minipajer med kyckling passar perfekt för fest eller picknick. Enkelt smaksatta med purjolök och körsbärstomater.

Så här gör du

Arbeta snabbt ihop degen i matberedare eller för hand. Forma en rulle och dela i 16 bitar. Tumma ut varje bit i formarna. Nagga och låt stå i kyl minst 30 minuter.

Strimla purjolöken och fräs den mjuk i smör. Fördela kycklingen, purjolök och ost i formarna.

Vispa samman ingredienserna till äggstanningen. Häll den över ingredienserna i formarna.

 

Sätt ugnen på 225°. Dela körsbärstomaterna och toppa formarna.

Grädda i 15 till 18 minuter tills pajen fått fin färg och äggstanningen stelnat.

Smaklig måltid!

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!