Albin Johnsen_asian fried chicken
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Asiatisk Schnitzel med snabb kimchisallad

40 min | Medelsvårt

Den perfekta uppladdningen för helgen. inspirerat av Albin Johnsén, recept av Markiz Tainton

Ingredienser

KYCKLING
1 paket
1 dl
vetemjöl
0.5 dl
majsstärkelse
1 tsk
bakpulver
1 tsk
salt
0.5 tsk
svartpeppar
1 tsk
vitlökspulver
1 st
ägg
1 dl
mjölk
4 dl
panko ströbröd
olja för fritering (matolja el. frityrolja)
GLAZE
1 msk
gochujang
3 msk
ljus soja
2 msk
honung
1 msk
risvinäger (alt. vitvinsvinäger)
1 tsk
sesamolja
1 tsk
riven ingefära
1 st
vitlöksklyfta (finhackad el. riven)
KIMCHISALLAD
2 st
Pak Choi (strimlad)
0.5 st
morot (riven)
0.25 st
rödlök (fint skivad)
1 msk
gochujang
1 msk
soja
1 msk
risvinäger
1 tsk
honung
1 tsk
sesamolja
KORIANDERRAITA
2 dl
naturell yoghurt
1 st
pressad lime
2 msk
koriander
1 tsk
honung
salt och peppar
rostade nötter till topping

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Den perfekta uppladdningen för helgen. inspirerat av Albin Johnsén, recept av Markiz Tainton

Så här gör du

Kyckling

Blanda vetemjöl, majsstärkelse, bakpulver, salt, peppar och vitlökspulver i en skål.

Vispa ägg och mjölk i en separat skål.

Doppa de utbankade kycklingen först i mjölblandningen, sedan i äggsmeten, och därefter i panko.

Hetta upp olja i en stor panna eller fritös till 175°C. Fritera kycklingen tills den är gyllene och genomstekt, cirka 6-8 minuter.

Låt rinna av på papper.

Glazé

Blanda gochujang, honung, sojasås, risvinäger, sesamolja och finhackad vitlök i en liten kastrull.

Värm på medelhög värme och rör om tills såsen är slät och har tjocknat något, cirka 2-3 minuter.

Doppa eller pensla den friterade kycklingen i glazén så att den är ordentligt täckt

Kimchisallad

Blanda strimlad pak choi, riven morot, och skivad rödlök.

Häll över dressingen och blanda ordentligt.

Lime och korianderdressing

Blanda yoghurt, limejuice, hackad koriander och honung i mixer och mixa. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera din friterade kyckling med koreansk glaze tillsammans med den fräscha kimchisalladen, de krispiga nötterna och den fräscha lime- och korianderdressingen. Det är en perfekt balans av smaker och texturer!