Stark kebabsallad av kyckling med rostad potatis, tomater och chilidressing
25 min | Enkelt
Ingredienser
Kebabsallad av kyckling
400 g
700 g
delikatesspotatis med skal
2 msk
olivolja
4
vitlöksklyftor
0.5 kruka
timjan
1 ask
babyspenat
1 ask
ruccola
1
rödlök, tuntskivad
4
plommontomater
200 g
kronärtskockor
Chilidressing
1 dl
majonnäs
1 msk
gräddfil
1 tsk
tigersås
1 tsk
rökt paprikapulver
1
tsk tabasco
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Denna mättande kebabsallad serveras med varm kebabkyckling och rostad potatis. Ett nyttigt och klimatsmart sätt att avnjuta fantastisk kebab.
Så här gör du
Kebabkycklingsallad:
Värm ugnen till 225 °. Tvätta potatisarna och lägg dem i en långpanna. Salta och vänd med olivolja, krossad vitlök och timjankvistar.
Rosta potatisen i 15 – 20 minuter tills de är mjuka. Lägg i kycklingkebaben under de sista 5 minuterna.
Under tiden potatisen är i ugnen blandar du till den härliga salladen. Skiva rödlöken tunt och tärna plommontomaterna. Klyfta kronärtskockor.
Blanda ihop allt med babyspenat och ruccola.
Chilidressing:
Blanda ihop majonnäs, gräddfil, rökt paprikapulver, tabasco och tigersås. Smaka av med salt. Tigersås hittar du i välsorterade matbutiker.
Lägg upp potatisen, kycklingen och salladen på ett stort fat, blanda om och toppa med chilidressingen.
Smaklig måltid!