
Stark kebabsallad av kyckling med rostad potatis, tomater och chilidressing
Ingredienser
Kebabsallad av kyckling
Chilidressing

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Denna mättande kebabsallad serveras med varm kebabkyckling och rostad potatis. Ett nyttigt och klimatsmart sätt att avnjuta fantastisk kebab.
Så här gör du
Kebabkycklingsallad:
Värm ugnen till 225 °. Tvätta potatisarna och lägg dem i en långpanna. Salta och vänd med olivolja, krossad vitlök och timjankvistar.
Rosta potatisen i 15 – 20 minuter tills de är mjuka. Lägg i kycklingkebaben under de sista 5 minuterna.
Under tiden potatisen är i ugnen blandar du till den härliga salladen. Skiva rödlöken tunt och tärna plommontomaterna. Klyfta kronärtskockor.
Blanda ihop allt med babyspenat och ruccola.
Chilidressing:
Blanda ihop majonnäs, gräddfil, rökt paprikapulver, tabasco och tigersås. Smaka av med salt. Tigersås hittar du i välsorterade matbutiker.
Lägg upp potatisen, kycklingen och salladen på ett stort fat, blanda om och toppa med chilidressingen.
Smaklig måltid!


Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad