Stark-kebabsallad
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Stark kebabsallad av kyckling med rostad potatis, tomater och chilidressing

25 min | Enkelt

Denna mättande kebabsallad serveras med varm kebabkyckling och rostad potatis. Ett nyttigt och klimatsmart sätt att avnjuta fantastisk kebab.

Ingredienser

Kebabsallad av kyckling

400 g
Kycklingkebab
700 g
delikatesspotatis med skal
2 msk
olivolja
4
vitlöksklyftor
0.5 kruka
timjan
1 ask
babyspenat
1 ask
ruccola
1
rödlök, tuntskivad
4
plommontomater
200 g
kronärtskockor

Chilidressing

1 dl
majonnäs
1 msk
gräddfil
1 tsk
tigersås
1 tsk
rökt paprikapulver
1
tsk tabasco
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Denna mättande kebabsallad serveras med varm kebabkyckling och rostad potatis. Ett nyttigt och klimatsmart sätt att avnjuta fantastisk kebab.

Så här gör du

Kebabkycklingsallad:

Värm ugnen till 225 °. Tvätta potatisarna och lägg dem i en långpanna. Salta och vänd med olivolja, krossad vitlök och timjankvistar.

Rosta potatisen i 15 – 20 minuter tills de är mjuka. Lägg i kycklingkebaben under de sista 5 minuterna.

Under tiden potatisen är i ugnen blandar du till den härliga salladen. Skiva rödlöken tunt och tärna plommontomaterna. Klyfta kronärtskockor.

Blanda ihop allt med babyspenat och ruccola.

Chilidressing:

Blanda ihop majonnäs, gräddfil, rökt paprikapulver, tabasco och tigersås. Smaka av med salt. Tigersås hittar du i välsorterade matbutiker.

 

Lägg upp potatisen, kycklingen och salladen på ett stort fat, blanda om och toppa med chilidressingen.

Smaklig måltid!

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!