Stark kebabsallad av kyckling med rostad potatis, tomater och chilidressing
Ingredienser
Kebabsallad av kyckling
Chilidressing
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Denna mättande kebabsallad serveras med varm kebabkyckling och rostad potatis. Ett nyttigt och klimatsmart sätt att avnjuta fantastisk kebab.
Så här gör du
Kebabkycklingsallad:
Värm ugnen till 225 °. Tvätta potatisarna och lägg dem i en långpanna. Salta och vänd med olivolja, krossad vitlök och timjankvistar.
Rosta potatisen i 15 – 20 minuter tills de är mjuka. Lägg i kycklingkebaben under de sista 5 minuterna.
Under tiden potatisen är i ugnen blandar du till den härliga salladen. Skiva rödlöken tunt och tärna plommontomaterna. Klyfta kronärtskockor.
Blanda ihop allt med babyspenat och ruccola.
Chilidressing:
Blanda ihop majonnäs, gräddfil, rökt paprikapulver, tabasco och tigersås. Smaka av med salt. Tigersås hittar du i välsorterade matbutiker.
Lägg upp potatisen, kycklingen och salladen på ett stort fat, blanda om och toppa med chilidressingen.
Smaklig måltid!
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett