Nyttig och läcker Jambalaya
Ingredienser
Jambalaya
Garnering
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Jambalaya - den läckra, festliga och kreolska rätten från New Orleans. Riset har bytts ut mot matvete för en nyttigare - men lika god - variant.
Så här gör du
Koka upp lättsaltat vatten. När vattnet kokar lägger du i sockerärtorna. Räkna till 10.
Ta upp sockerärtorna och skölj genast av med kallt vatten. När sockerärtorna svalnat av lägger du dem i en påse i frysen.
Nu har du lätt förvällda sockerärtor.
Dela den butiksgrillade kycklingen och skär i mindre bitar – gärna helt benfria.
Hacka löken och pressa en vitlöksklyfta. Fräs tillsammans i smör, i en kastrull.
Tillsätt matvete och en anpassad mängd buljong. Låt koka samman enligt matvetesförpackningen.
Under tiden skivar du chorizon till slantar. Stek slantarna.
Blanda nu matvetet med kyckling, chorizo, räkor, sockerärtor och ruccolasallad. Toppa med en röd pepparfrukt.
Smaklig måltid!
Innehåll i butiksgrillad kyckling: Kyckling 96%, salt, paprika, socker, tomat, kryddor (spiskummin, vitlök, rosmarin, svartpeppar), lök, kryddextrakt (paprika).
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett