
Nyttig och läcker Jambalaya
20 min | Enkelt
Ingredienser
Jambalaya
1
Kronfågel grillad kyckling
1
gul lök, hackad
1
vitlöksklyfta, pressad
4 portioner
matvete
lite
buljong till kokning
2 tsk
sambal oelek
2
chorizokorvar
100 g
räkor, skalade
125 g
sockerärtor, förvällda
2 dl
ruccolasallad
Garnering
4
röd pepparfrukt

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Jambalaya - den läckra, festliga och kreolska rätten från New Orleans. Riset har bytts ut mot matvete för en nyttigare - men lika god - variant.
Så här gör du
Koka upp lättsaltat vatten. När vattnet kokar lägger du i sockerärtorna. Räkna till 10.
Ta upp sockerärtorna och skölj genast av med kallt vatten. När sockerärtorna svalnat av lägger du dem i en påse i frysen.
Nu har du lätt förvällda sockerärtor.
Dela den butiksgrillade kycklingen och skär i mindre bitar – gärna helt benfria.
Hacka löken och pressa en vitlöksklyfta. Fräs tillsammans i smör, i en kastrull.
Tillsätt matvete och en anpassad mängd buljong. Låt koka samman enligt matvetesförpackningen.
Under tiden skivar du chorizon till slantar. Stek slantarna.
Blanda nu matvetet med kyckling, chorizo, räkor, sockerärtor och ruccolasallad. Toppa med en röd pepparfrukt.
Smaklig måltid!
