4066_Stekt_tarnad_larfile_file_sweet_chili_Bowl_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Sweet chili kyckling bowl med avokado och sjögräsnudlar

30 min | Enkelt

Sunt och snabblagat! En bowl med ätklar kyckling som snabbt blir en favorit för de som gillar enkelt och asiatiskt.

Ingredienser

Kycklingbowl

300 g
sjögräsnudlar
2 st
avokado, skivad
4 st
salladsblad
1 st
röd chili, skivad
1 st
gurka, tärnad
4 msk
gari, inlagd ingefära
1 msk
rostade sesamfrön
100 g
rödkål, strimlad

Sojaägg

4 st
ägg
2 dl
japansk soja
0.5 dl
vatten
0.5 dl
risvinäger
0.5 dl
socker

Sesamdressing

3 msk
tahini
1 msk
honung
1 msk
risvinäger
2 msk
soja
0.5 dl
rapsolja
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Sunt och snabblagat! En bowl med ätklar kyckling som snabbt blir en favorit för de som gillar enkelt och asiatiskt.

Så här gör du

Sesamdressing

Blanda ihop tahini med honung, risvinäger och soja samt lite salt. Vispa ner rapsolja ordentligt till en dressing.

Sojaägg

Koka äggen i 7 minuter och spola av dem i kallt vatten. Blanda ihop soja, socker, risvinäger och vatten. Skala äggen och lägg i lagen. Låt stå i en påse i kylen över natten. Dela äggen vid servering.

Bowl

Fördela sjögräsnudlarna i fyra djupa skålar. Fortsätt med salladsblad, skuren avokado, gurka, strimlad rödkål, gari i skålarna och toppa med  kycklingen. Avsluta med äggen och toppa med skuren chili, rostade sesamfrön och sesamdressing.