Bao buns med kyckling sweet chili, kimchi och hoisin
Ingredienser
Steamed Buns
Picklad gurka
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Imponera på gästerna? Bjud på dehär naggande goda bao bunsen där färdig kyckling ihop med syrliga grönsaker och söt hoisinsås blir en fullträff.
Så här gör du
Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Salta gurkan och lägg i durkslag och låt rinna av. Vispa ihop ättika, socker och vatten och koka upp snabbt. Låt svalna och lägg sen gurkan i lagen. Låt stå i minst 30 min.
För att ånga baobröden, använd en kastrull och ett durkslag. Fyll kastrullen med lite vatten och låt det koka upp. Placera durkslaget ovanpå kastrullen så att vattnet inte når upp till botten av durkslaget. Lägg baobröden på pappersark i durkslaget och täck sedan kastrullen tätt med folie. Ånga bröden på detta sätt i cirka 12 minuter.
Pensla varje bröd med hoisin. Lägg sen på gurka, stekt och tärnad kyckling, kimchi, koriander och salladslök. Toppa gärna gärna med majonnäs.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett