4066_Stekt_tarnad_larfile_file_sweet_chili_Bao_bun_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Bao buns med kyckling sweet chili, kimchi och hoisin

30 min |

Imponera på gästerna? Bjud på dehär naggande goda bao bunsen där färdig kyckling ihop med syrliga grönsaker och söt hoisinsås blir en fullträff.

Ingredienser

Steamed Buns

8 st
bao bröd, frysta
1 knippe
koriander, skuren
4 stjälkar
salladslök, skuren
100 g
färdig kimchi
0.5 dl
hoisinsås
0.5 dl
majonnäs

Picklad gurka

1 st
gurka, tunt skivad
1.5 tsk
salt
1 dl
ättika
1 dl
socker
1.5 dl
vatten

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Imponera på gästerna? Bjud på dehär naggande goda bao bunsen där färdig kyckling ihop med syrliga grönsaker och söt hoisinsås blir en fullträff.

Så här gör du

Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Salta gurkan och lägg i durkslag och låt rinna av. Vispa ihop ättika, socker och vatten och koka upp snabbt. Låt svalna och lägg sen gurkan i lagen. Låt stå i minst 30 min.

För att ånga baobröden, använd en kastrull och ett durkslag. Fyll kastrullen med lite vatten och låt det koka upp. Placera durkslaget ovanpå kastrullen så att vattnet inte når upp till botten av durkslaget. Lägg baobröden på pappersark i durkslaget och täck sedan kastrullen tätt med folie. Ånga bröden på detta sätt i cirka 12 minuter.

Pensla varje bröd med hoisin. Lägg sen på gurka, stekt och tärnad kyckling, kimchi, koriander och salladslök. Toppa gärna gärna med majonnäs.