
Spett med Kycklingköttbullarjordnötssås och ris
15 min | Enkelt
Ingredienser
500 g
2 msk
röd currypasta
2 msk
matolja
1 burk
kokosgrädde (400g)
1 st
kycklingbuljongtärning
1 dl
jordnötter, krossade
olja och smör till stekning
4 portioner
basmatiris
lime och sallad till servering

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Hämta - lämna - skjutsa - spett
Kycklingköttbullar med smakrik jordnötssås och ris
Så här gör du
Trä Kycklingköttbullar på spett. Stek i 3–4 msk olja i en het stekpanna ca 3 min.
Hetta upp olja i en kastrull. Tillsätt currypasta. Fräs i ca 2 min. Rör ner kokosgrädde och buljongtärning. Låt sjuda på svag värme i ca 5 min. Hacka jordnötter. Rör ner i såsen.
Servera kycklingköttbullespetten med jordnötssås, ris samt gärna en sallad och några limeklyftor.

Testa vår Bosarpkyckling!
FLER RECEPT

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad