Spett med Kycklingköttbullarjordnötssås och ris
15 min | Enkelt
Ingredienser
500 g
2 msk
röd currypasta
2 msk
matolja
1 burk
kokosgrädde (400g)
1 st
kycklingbuljongtärning
1 dl
jordnötter, krossade
olja och smör till stekning
4 portioner
basmatiris
lime och sallad till servering
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Hämta - lämna - skjutsa - spett
Kycklingköttbullar med smakrik jordnötssås och ris
Så här gör du
Trä Kycklingköttbullar på spett. Stek i 3–4 msk olja i en het stekpanna ca 3 min.
Hetta upp olja i en kastrull. Tillsätt currypasta. Fräs i ca 2 min. Rör ner kokosgrädde och buljongtärning. Låt sjuda på svag värme i ca 5 min. Hacka jordnötter. Rör ner i såsen.
Servera kycklingköttbullespetten med jordnötssås, ris samt gärna en sallad och några limeklyftor.
Testa vår Bosarpkyckling!
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett