
Spett med Kycklingköttbullarjordnötssås och ris
15 min | Enkelt
Ingredienser
500 g
2 msk
röd currypasta
2 msk
matolja
1 burk
kokosgrädde (400g)
1 st
kycklingbuljongtärning
1 dl
jordnötter, krossade
olja och smör till stekning
4 portioner
basmatiris
lime och sallad till servering
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Hämta - lämna - skjutsa - spett
Kycklingköttbullar med smakrik jordnötssås och ris
Så här gör du
Trä Kycklingköttbullar på spett. Stek i 3–4 msk olja i en het stekpanna ca 3 min.
Hetta upp olja i en kastrull. Tillsätt currypasta. Fräs i ca 2 min. Rör ner kokosgrädde och buljongtärning. Låt sjuda på svag värme i ca 5 min. Hacka jordnötter. Rör ner i såsen.
Servera kycklingköttbullespetten med jordnötssås, ris samt gärna en sallad och några limeklyftor.

Taco bowl med kyckling

Markiz Taintons KycklingSteak Kantarell med äpple och citroncrème

Tillbehör till Höst och Thanksgiving av Markiz Tainton

Cranberry Chicken på Urbenad hel kyckling

Pumpkin barbecue chicken på hel Gårdskyckling

Hasselbacksrödbeta med citroncrème och krispigt kycklingbacon

Kycklingröra på sojamarinerad gurka

Blåbärsmarinerad kycklinglårfilé på päronchips med getostkräm