BBQ2021_8145_Stora_grillfileer_hero_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

BBQ Stora Grillfiléer Grillkryddamed dillpotatissallad och citronvinägrett

45 min | Enkelt

Stora, saftiga, grillade kycklingfiléer och
läcker potatissallad med dill, fänkål, senap och kapris.

Ingredienser

BBQ Stora Grillfiléer Grillkrydda

Dillpotatissallad med citronvinägrett

500 g
kokt färskpotatis, delade
1 st
fänkål, tunt skivad
5 st
rädisor, tunt skivade
3 msk
kapris
3 msk
dill, finskuren
1 st
citron, saft och skal
2 msk
grov skånsk senap
1 dl
olivolja
salt och peppar
1 dl
riven lagrad ost typ parmesan

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Stora, saftiga, grillade kycklingfiléer och
läcker potatissallad med dill, fänkål, senap och kapris.

Så här gör du

Dela kokt (gärna kall) färskpotatis och lägg i en bunke. Skiva fänkål och rädisor tunt. Tillsätt kapris och hackad dill. Riv skalet av citron och pressa saften ner i en skål. Tillsätt grov skånsk senap. Vispa ihop tillsammans med olivolja, salt och peppar. Rör runt ingredienserna i salladen med vinägretten. Riv parmesan över.

Grilla BBQ Stora Grillfiléer Grillkrydda i ca 3 minuter på varje sida direkt över glöden. Flytta till indirekt värme och grilla tills innertemperaturen nått 70 grader.