Webbild_foodprepp
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Foodprepp med kycklinggryta

50 min |

Hur skönt när man vet att man har veckans matlådor klara? Gör som Markiz Tainton och kombinera grytan med olika tillbehör.

Ingredienser

3 st
gul lök
2 klyftor
vitlök
1 tsk
spiskummin
1 tsk
malen ingefära
3 msk
färsk koriander, finhackad
3 msk
persilja, finhackad
500 g
potatis
300 g
morrötter
2 pkt
linser
2 dl
gröna ärtor
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Hur skönt när man vet att man har veckans matlådor klara? Gör som Markiz Tainton och kombinera grytan med olika tillbehör.

Så här gör du

Finhacka lök och vitlök.

Hetta upp olja i en tjockbottnad gryta och fräs lök och vitlök tills de är mjuka.

Lägg ner kycklingen och kryddorna inklusive koriander och persilja, bryn i 3–4 minuter med lock så behåller du smak och vätska och slipper tillsätta så mycket vatten senare.

Tillsätt vatten så att det täcker kycklingen och låt sjuda under lock i 10 minuter.

Lägg i den skalade potatisen, morötter och linser och låt sjuda i 25–30 minuter. Rör sedan ner ärtorna och låt sjuda under lock i ytterligare 5–10 minuter.

Lägg upp direkt i matlådor. Frys in.

Tips!

Variera grytan från dag till dag genom att kombinera med olika tillbehör. Testa en god kall sås till, en kålsallad eller varför inte ett varmt och gott bröd?