Foodprepp med kycklinggryta
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Hur skönt när man vet att man har veckans matlådor klara? Gör som Markiz Tainton och kombinera grytan med olika tillbehör.
Så här gör du
Finhacka lök och vitlök.
Hetta upp olja i en tjockbottnad gryta och fräs lök och vitlök tills de är mjuka.
Lägg ner kycklingen och kryddorna inklusive koriander och persilja, bryn i 3–4 minuter med lock så behåller du smak och vätska och slipper tillsätta så mycket vatten senare.
Tillsätt vatten så att det täcker kycklingen och låt sjuda under lock i 10 minuter.
Lägg i den skalade potatisen, morötter och linser och låt sjuda i 25–30 minuter. Rör sedan ner ärtorna och låt sjuda under lock i ytterligare 5–10 minuter.
Lägg upp direkt i matlådor. Frys in.
Tips!
Variera grytan från dag till dag genom att kombinera med olika tillbehör. Testa en god kall sås till, en kålsallad eller varför inte ett varmt och gott bröd?
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett