Kebab-i-bröd-med-myntayoghurt-och-harissadressing
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Hemmagjord kebab i pitabröd med myntayoghurt och harissadressing

12 min | Enkelt

Färdigstekt kycklingkebab i bröd och med smaker för hela familjen. Serveras med en svalkande myntayoghurt och en stark harissadressing, som du väljer efter smak.

Ingredienser

Kebab i pitabröd

500 g
Kycklingkebab
4
pitabröd
0.5
gurka
4
tomater
1
rödlök
1 huvud
romansallad
0.5
citron, saft
0.5 msk
olivolja

Myntayoghurt

2 dl
matlagningsyoghurt
2 msk
skuren mynta
1 tsk
fransk senap
salt och peppar

Harissadressing

3 dl
passerade tomater
3
vitlöksklyftor, finhackade
1
gul lök, finhackad
1 tsk
malen spiskummin
2 tsk
harissa
salt och socker
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Färdigstekt kycklingkebab i bröd och med smaker för hela familjen. Serveras med en svalkande myntayoghurt och en stark harissadressing, som du väljer efter smak.

SÅ HÄR GÖR DU

Kebab i pitabröd: Skala och skär gurkan i bitar, skär tomaterna i 8 delar, skala och skiva ner rödlöken. Pressa citron över och vänd i olivolja, salta och peppra.

Grilla eller värm pitabröden och stek kycklingkebaben precis innan servering. Fyll bröden med sallad och kyckling. Toppa gärna med dressingarna nedan.

Myntayoghurt:

Skär upp färsk mynta. Blanda matlagningsyoghurt, fransk senap och den skurna myntan.

Smaka av med salt och peppar.

Harissadressing:

Finhacka vitlöken och löken. Fräs i en kastrull. Tillsätt tomater, spiskummin och låt det koka ihop.

Smaka av med harissa, salt och socker. Ta mer eller mindre harissa beroende på hur starkt du vill ha det.

Om du vill göra måltiden ännu matigare kan du servera med feferoni och ris eller pommes.

Smaklig måltid!

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!