Kycklingköttbullar med potatismos, rårörda lingon och skummig gräddsås
Ingredienser
Bosarp kycklingköttbullar
Potatismos
Rårörda lingon
Pressgurka
Gräddsås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Bosarps ekologiska köttbullar med skummig gräddsås, rårörda lingon, pressgurka och potatismos. God husmanskost. Recept av Olle Broström.
Så här gör du
Kycklingköttbullar
Stek kycklingköttbullarna i smör i en panna.
Potatismos
Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten. Värm upp grädde, mjölk och smör tills att smöret smält. Häll bort vattnet från potatisen, ånga av och pressa genom en potatispress. Blanda ner gräddmjölken lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
Rårörda lingon
Blanda lingon med socker tills att det löst sig.
Pressgurka
Skiva gurkan på mandolin. Tillsätt salt och hackad persilja. Blanda ättika, socker och vatten tills att det löst sig. Häll sedan pickelslagen över gurkan.
Gräddsås
Koka ihop kycklingbuljong och grädde. Smaka av med soja och vinäger. Red av såsen med maizena blandat med vatten. Använd en stavmixer och skumma såsen strax före servering.
Kycklingköttbullar med potatismos rårörda lingon och pressgurka är ett klassiskt sätt att servera husmanskost på.
Andra rätter som räknas till husmanskost är ängamat. I det här receptet har vi använt kycklingben som vår take på receptet.