Bosarp_kottbullar_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingköttbullar med potatismos, rårörda lingon och skummig gräddsås

30 min | Enkelt

Bosarps goda ekologiska köttbullar tillsammans med skummig gräddsås, rårörda lingon, pressgurka och potatismos. Mer husmanskost än så blir det inte. Recept av Olle Broström.

Ingredienser

Bosarp kycklingköttbullar

smör till stekning

Potatismos

600 g
mjölig potatis
100 g
smör
1 dl
mjölk
1 dl
grädde

Rårörda lingon

3 dl
frysta lingon
1 dl
socker

Pressgurka

1 st
gurka, skivad
0.5 tsk
ättika
2 msk
socker
4 msk
vatten
1 msk
persilja, skuren

Gräddsås

2 dl
kycklingbuljong
2 dl
grädde
soja
vitvinsvinäger
maizena till redning

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Bosarps goda ekologiska köttbullar tillsammans med skummig gräddsås, rårörda lingon, pressgurka och potatismos. Mer husmanskost än så blir det inte. Recept av Olle Broström.

Så här gör du

Kycklingköttbullar

Stek kycklingköttbullarna i smör i en panna.

Potatismos

Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten. Värm upp grädde, mjölk och smör tills att smöret smält. Häll bort vattnet från potatisen, ånga av och pressa genom en potatispress. Blanda ner gräddmjölken lite i taget och smaka av med salt.

Rårörda lingon

Blanda lingon med socker tills att det löst sig.

Pressgurka

Skiva gurkan på mandolin, salta och tillsätt hackad persilja. Blanda ättika, socker och vatten tills att det löst sig. Häll pickelslagen över gurkan.

Gräddsås

Koka ihop kycklingbuljong och grädde, smaka av med soja och vinäger. Red av såsen med maizena blandat med vatten och använd en stavmixer för att skumma såsen innan servering.