
Kycklingpaj med chèvreost, betor och spenat
60 min | Enkelt
Ingredienser
pajdeg
150 g
smör
3 dl
vetemjöl
2 msk
vatten
fyllning
200 g
classic, stekt och skivad kyckling
300 g
kokta betor, klyftade
100 g
chèvreost
2 dl
crème fraiche
1 st
ägg
50 g
spenat, sköljd
1 msk
honung
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Gör en härlig paj på gårdagens kycklingrester tillsammans med chèvreost och betor. Alla älskar paj!
Så här gör du
Pajdeg
Blanda ihop mjöl och smör. Tillsätt vatten och knåda ihop till en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en pajform och låt vila i kylen i ca en halvtimma.
Fyllning
Blanda kyckling med klyftade betor, smulad chèvreost, crème fraiche och ägg tillsammans med spenat. Salta och peppra.
Baka av pajskalet i ugn på 225 grader i ca 10 min. Slå sen över fyllningen och baka i ytterligare 20-25 minuter tills fyllningen stannat. Ta ur ugnen och ringla över honung.
Använd gärna rester från gårdagens kyckling i pajen.