Student_rest_paj_1000x1000px
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingpaj med chèvreost, betor och spenat

60 min | Enkelt

Gör en härlig paj på gårdagens kycklingrester tillsammans med chèvreost och betor. Alla älskar paj!

Ingredienser

pajdeg

150 g
smör
3 dl
vetemjöl
2 msk
vatten

fyllning

200 g
classic, stekt och skivad kyckling
300 g
kokta betor, klyftade
100 g
chèvreost
2 dl
crème fraiche
50 g
spenat, sköljd
1 msk
honung

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Gör en härlig paj på gårdagens kycklingrester tillsammans med chèvreost och betor. Alla älskar paj!

Så här gör du

Pajdeg

Blanda ihop mjöl och smör. Tillsätt vatten och knåda ihop till en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en pajform och låt vila i kylen i ca en halvtimma.

Fyllning

Blanda kyckling med klyftade betor, smulad chèvreost, crème fraiche och ägg tillsammans med spenat. Salta och peppra.

Baka av pajskalet i ugn på 225 grader i ca 10 min. Slå sen över fyllningen och baka i ytterligare 20-25 minuter tills fyllningen stannat. Ta ur ugnen och ringla över honung.

Använd gärna rester från gårdagens kyckling i pajen.