Pasta-med-kyckling,-grönkål-och-rostade-valnötter
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Smarrig pasta med kyckling, grönkål och rostade valnötter

15 min | Enkelt

En supergod pastarätt med kyckling, valnötter och grönkål i en vitlöksdoftande gräddsås. Om du rostar valnötterna så kommer den goda smaken fram bättre.

Ingredienser

Pasta med kyckling

200 g
pasta
1 dl
valnötter
1
vitlöksklyfta, hackad
200 g
grönkål
1.5 dl
matlagningsgrädde
salt och peppar
riven parmesanost
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En supergod pastarätt med kyckling, valnötter och grönkål i en vitlöksdoftande gräddsås. Om du rostar valnötterna så kommer den goda smaken fram bättre.

Så här gör du

Koka pastan i saltat vatten. Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg.

 

Hacka vitlöken och strimla grönkålen, stek i olivolja på medelvärme. Häll på grädden och låt det puttra ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Vänd ner den nykokt pastan och kycklingen i såsen. Servera i djupa tallrikar. Riv över parmesan och toppa med valnötterna.

Smaklig måltid!

Hej, visste du att?

Kronfågels kyckling är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ingredienser: kycklingkött

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!