Capresse_1000x1000px
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Capresesoppa med stekt kyckling, grillad macka med färskost

45 min | Enkelt

Den klassiska italienska förrätten Caprese i form av en god soppa tillsammans med färdigstekt skivad kyckling och en god grillad macka med örtolja. Recept av Markiz Tainton.

Ingredienser

Capresesoppa med stekt kyckling

1 klyfta
vitlök, delad i mitten
1 kg
blandade tomater
4 st
soltorkade tomater i olja
1 msk
farinsocker
25 g
basilika
1.5 msk
rödvinsvinäger
2 st
buffelmozzarella

Grillad macka

4 skivor
surdegsbröd
50 g
färskost
1 dl
hackad basilika
2 dl
olivolja

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Den klassiska italienska förrätten Caprese i form av en god soppa tillsammans med färdigstekt skivad kyckling och en god grillad macka med örtolja. Recept av Markiz Tainton.

Så här gör du

Capresesoppa

Värm ugnen till 200 grader. Skär vitlöken på mitten över klyftorna och lägg i en stor långpanna med de färska tomaterna. Ringla över 1 msk olja och rosta i ugnen i 25 minuter, eller tills tomaterna har spruckit. Ta ut plåten och låt svalna något.

Hacka kycklingen och stek i olivolja tills den är krispig.

Pressa ur den rostade vitlöken från skalet och lägg i en mixer med de rostade tomaterna, soltorkade tomaterna (avrunna), farinsocker, basilikablad, rödvinsvinäger och 3 msk olja. Mixa tills blandningen är slät.

Grillad macka

Blanda olivolja med örterna. Hetta upp en stekpanna och grilla surdegsbrödet på båda sidor. Bred på färskost och toppa med örtoljan.

Servera soppan i djupa skålar, med en halv sönderdelad buffelmozzarella i mitten av varje. Toppa med krispigt stekt kyckling, basilikablad och lite olivolja.