
Capresesoppa med stekt kyckling, grillad macka med färskost
Ingredienser
Capresesoppa med stekt kyckling
Grillad macka
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Den klassiska italienska förrätten Caprese i form av en god soppa tillsammans med färdigstekt skivad kyckling och en god grillad macka med örtolja. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Capresesoppa
Värm ugnen till 200 grader. Skär vitlöken på mitten över klyftorna och lägg i en stor långpanna med de färska tomaterna. Ringla över 1 msk olja och rosta i ugnen i 25 minuter, eller tills tomaterna har spruckit. Ta ut plåten och låt svalna något.
Hacka kycklingen och stek i olivolja tills den är krispig.
Pressa ur den rostade vitlöken från skalet och lägg i en mixer med de rostade tomaterna, soltorkade tomaterna (avrunna), farinsocker, basilikablad, rödvinsvinäger och 3 msk olja. Mixa tills blandningen är slät.
Grillad macka
Blanda olivolja med örterna. Hetta upp en stekpanna och grilla surdegsbrödet på båda sidor. Bred på färskost och toppa med örtoljan.
Servera soppan i djupa skålar, med en halv sönderdelad buffelmozzarella i mitten av varje. Toppa med krispigt stekt kyckling, basilikablad och lite olivolja.
FLER RECEPT

Bakpotatis med kycklingskagen, pepparrot och rödlök

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad