
Kyckling i ugnunder ett fluffigt täcke
Ingredienser
Kyckling i ugn
Fluffigt täcke

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kyckling i ugn är ett av de enklaste sätten att få till en riktigt god kyckling. Ett fluffigt täcke av ägg är kärnan i det här receptet.
Så här gör du
Koka riset och lägg det i en smord ugnsform. Medan riset kokar kan du tärna paprika, skära champinjoner i kvartar och hacka persiljan.
Stek kycklingbitarna en stund med salt och peppar. Tillsätt rökt skinka, champinjoner, paprika och persilja – fräs samman. Smaka av med mer krydda.
Lägg över riset.
Dela 2 ägg så att du har gulor och vitor.
Blanda majonnäs, gulor, vinäger och krydda med salt och peppar. Se till att det är en ordentligt blandad sås.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i såsen.
Sätt ugnen på 225°. Häll såsen över kycklingen och riset. Strö över riven ost tills du är nöjd.
Grädda i ugnen i 10 till 15 minuter. Garnera gärna med lite hackade persilja.
Smaklig måltid!
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: Kycklingfilé.
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.


Grön kycklingsallad med salsa verde

Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat

KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel