John Lundvik_indiska kycklingtacos
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Indiska kycklingtacos med korianderraita

30 min | Enkelt

Kycklingtacos på nytt vis! Rivig kyckling med indiska kryddor. Recept av Markiz Tainton med inspiration av artisten John Lundvik

Ingredienser

Kycklingspett

0.5 dl
naturell yoghurt
1 msk
garam masala
1 tsk
gurkmeja
1 tsk
spiskummin
1 tsk
korianderpulver
1 tsk
chilipulver
1 tsk
salt
2 msk
citronsaft
1 msk
riven ingefära
1 msk
vitlök, riven
2 msk
neutral olja

Korianderraita

200 g
turkisk yoghurt
0.5 kopp
färsk koriander, finhackad
1 msk
citronjuice
0.5 tsk
spiskummin
0.5 tsk
salt
1 tsk
honung

Picklad rödlök

1 st
rödlök, tunt skivad
1 dl
vitvinsvinäger
1 tsk
socker
1 tsk
salt
1 tsk
korianderfrön, krossade
1 st
lime, saften

Till servering

4 st
tortillabröd
Limeklyftor
Nyhet
Se Markiz och John
laga rätten

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingtacos på nytt vis! Rivig kyckling med indiska kryddor. Recept av Markiz Tainton med inspiration av artisten John Lundvik

Så här gör du

Kycklingspett

Blanda alla ingredienser för marinaden i en skål. Lägg i Minutbitarna av kyckling och blanda ordentligt.

Trä kycklingbitarna på grillspett (om du använder träspett, blötlägg dem i vatten i 15 minuter innan för att förhindra att de brinner). Täck över och låt marinera i minst 30 min.

Stek kycklingen på hög värme i en grillpanna i ca 6–8 min per sida, tills kycklingen är genomstekt och fått en fin yta.

Korianderraita

Mixa ingredienserna i en mixer.

Tips! Om du vill ha en sötare smak kan du tillsätta honung.

Picklad rödlök

Lägg den skivade rödlöken i en skål.

Värm vinäger, socker, salt och korianderfrön i en kastrull tills sockret löst sig.

Häll den varma vinägerblandningen över rödlöken och låt stå i 15-30 min.

Tillsätt limejuice när löken svalnat.

Servering

Lägg en varm tortilla på varje tallrik.

Börja med kycklingspetten, toppa med korianderraita och picklad rödlök.

Servera med limeklyftor på sidan och gärna extra koriander.

 

Nyhet
Se Markiz och John
laga rätten