Kycklingwok-med-limedressing-och-koriander
(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingwok med limedressing, ingefära och koriander

10 min | Enkelt

I denna kycklingwok skickar ingefära, lime och koriander dig raka vägen till Asien. Hettan från Sambal Oeleken ger extra skjuts till smakerna som passar perfekt med ihop med våra wokstrimlor.

Ingredienser

Kycklingwok

2
morötter
1
gul lök
150 g
broccoli
3
salladslökar
1 kruka
koriander

Limedressing

2
lime, saft och skal
0.5 msk
syltad ingefära
2 tsk
sambal oelek
3 msk
Kikkoman soja
1 msk
Ketjap manis
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

I denna kycklingwok skickar ingefära, lime och koriander dig raka vägen till Asien. Hettan från Sambal Oeleken ger extra skjuts till smakerna som passar perfekt med ihop med våra wokstrimlor.

Så här gör du

Skala och skär ner morötter, lök, broccoli och salladslök fint. Hetta upp en wokpanna.

Riv skalet från limen, och pressa sen ur limesaften.

Mixa ihop limesaften och skal med ingefära, soja, Sambal Oelek och Ketjap manis.

Hetta upp en wokpanna. Woka först grönsakerna hastigt och tillsätt därefter wokstrimlorna av kyckling.

Avsluta med dressingen och toppa med koriander.

Servera med ris eller nudlar.

Smaklig måltid!

Hej, visste du att?

Ingredienser: Kycklinglårfilé, raps- och solrosolja, salt, potatisstärkelse, paprika, koriander, vitlök, druvsocker, jästextrakt, tomat, lök, svartpeppar, antioxidationsmedel (E301, E331), maltodextrin, kryddextrakt (peppar, lök). Till 100g färdig kyckling har använts 111g kyckling.

Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige. Producerad i Danmark.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

 

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!