4066_Stekt_tarnad_larfile_file_sweet_chili_bahn_mi__1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Banh mi med kyckling sweet chili -vietnamesisk macka

30 min | Enkelt

Vår version av den populära vietnamesiska baguetten är fylld med ätklar kyckling och picklade grönsaker.

Ingredienser

banh mi

4 st
små baguetter, urgröpta
8 st
salladsblad
1 knipope
koriander, skuren
4 stjälkar
salladslök, skuren
2 msk
rostad lök

picklade grönsaker

250 g
skuren kål och morotsblandning
0.5 dl
ättika
1 dl
socker
1 dl
vatten
1 tsk
salt

Srirachamajonnäs

2 dl
majonnäs
3 msk
srirachasås
1 tsk
sesamolja

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Vår version av den populära vietnamesiska baguetten är fylld med ätklar kyckling och picklade grönsaker.

Så här gör du

Picklade grönsaker

Vispa ihop ättika, socker, vatten och salt och koka ihop. Låt svalna. Slå lagen över den skurnamorot och kålblandninge. Låt stå i minst 30 min.

Srirachamajonnäs

Blanda majonnäsen med sriracha och lite sesamolja.

Skär ett snitt i baguetterna och gröp ur dem. Bred lite srirachamajonnäs på botten. Toppa sen med salladsblad, picklade grönsaker, stekt och tärnad kyckling sweet chili samt koriander och salladslök. Avsluta med lite mer srirachamajonnäs och rostad lök.

Perfekt att ta med på picnicen. Bara att slå in i smörgåspapper och ta med.