Banh mi med kyckling sweet chili -vietnamesisk macka
Ingredienser
banh mi
picklade grönsaker
Srirachamajonnäs
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Vår version av den populära vietnamesiska baguetten är fylld med ätklar kyckling och picklade grönsaker.
Så här gör du
Picklade grönsaker
Vispa ihop ättika, socker, vatten och salt och koka ihop. Låt svalna. Slå lagen över den skurnamorot och kålblandninge. Låt stå i minst 30 min.
Srirachamajonnäs
Blanda majonnäsen med sriracha och lite sesamolja.
Skär ett snitt i baguetterna och gröp ur dem. Bred lite srirachamajonnäs på botten. Toppa sen med salladsblad, picklade grönsaker, stekt och tärnad kyckling sweet chili samt koriander och salladslök. Avsluta med lite mer srirachamajonnäs och rostad lök.
Perfekt att ta med på picnicen. Bara att slå in i smörgåspapper och ta med.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett