Pitabröd med kyckling, chilihummus och gurkyoghurt
Ingredienser
Pitabröd med kyckling
Chilihummus
Gurkyoghurt
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Detta pitabröd med kyckling-recept hämtar inspiration från Mellanöstern. Smaksätt fredagsmyset eller picknicken med denna enkla, goda rätt gjord.
Så här gör du
Chilihummus: Skölj de kokta kikärtorna i kallt vatten och låt rinna av.
Mixa kikärtorna släta med vitlök, tahini, olivolja, Sambal oelek och buljong.
Smaka av med salt och pressad citron.
Gurkyoghurt: Skala gurkan och ta bort kärnhuset. Finhacka därefter gurkan.
Lägg yoghurt i en skål. Blanda med gurkan, citronskal, paprika, och mynta. Smaka av med salt och peppar.
Fyll pitabröden med salladsbladet. Lägg i hummus och kycklingen. Ringla över gurkyoghurten.
Smaklig måltid!
FLER RECEPT
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy
Albin Johnséns asiatiska Schnitzel