Kycklingmacka med överbliven kyckling, currymajonnäs och saltgurka
30 min |
Ingredienser
Restkyckling
500 g
nedplockad kyckling från dagen innan
4 skivor
surdegsbröd
Currymajonnäs
1 st
äggula
1 dl
rapsolja
1 tsk
currypulver
0.5 dl
crème fraiche
0.5 st
citron
salt
Tillbehör
2 paket
kycklingbacon
4 st
tomater
1 ask
smörgåskrasse
saltgurka
sallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Grymt god macka med kyckling från gårdagen. Recept av Olle Broström.
Så här gör du
Blanda äggula, senap och citron. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt. Fräs curryn i lite smör och låt svalna. Blanda ner curryn i majonnäsen och vänd i crème fraiche.
Blanda upp kycklingen med currymajonnäs till en härlig konsistens. Stek kycklingbacon krispigt i en panna. Rosta bröden och lägg ihop mackorna med sallad, tomat, saltgurka, bacon och kycklingröra, och toppa allt med smörgåskrasse.
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd
Kycklinglårfilé St Louis med cornbread och krämig svartkål
Stora grillfiléer med aubergineröra och bulgursallad
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka