Dagen_efter_kycklingmacka_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingmacka med överbliven kyckling, currymajonnäs och saltgurka

30 min |

Grymt god macka med kyckling från gårdagen. Recept av Olle Broström.

Ingredienser

Restkyckling

500 g
nedplockad kyckling från dagen innan
4 skivor
surdegsbröd

Currymajonnäs

1 st
äggula
1 dl
rapsolja
1 tsk
currypulver
0.5 dl
crème fraiche
0.5 st
citron
salt

Tillbehör

2 paket
kycklingbacon
4 st
tomater
1 ask
smörgåskrasse
saltgurka
sallad

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Grymt god macka med kyckling från gårdagen. Recept av Olle Broström.

Så här gör du

Blanda äggula, senap och citron. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt. Fräs curryn i lite smör och låt svalna. Blanda ner curryn i majonnäsen och vänd i crème fraiche.

Blanda upp kycklingen med currymajonnäs till en härlig konsistens. Stek kycklingbacon krispigt i en panna. Rosta bröden och lägg ihop mackorna med sallad, tomat, saltgurka, bacon och kycklingröra, och toppa allt med smörgåskrasse.