
Tacos med kycklingpinnar och picklad rödkål
30 min | Enkelt
Ingredienser
Kycklingpinnar
12 st
kycklingpinnar
smör/olja till stekning
12 st
små tortillabröd
Picklad rödkål
200 g
rödkål, strimlad
1 dl
ättika
1 dl
socker
2 dl
vatten
1 st
chili, delad i mitten
salt
Kumminmajonnäs
2 dl
majonnäs
1 tsk
sambal oelek
1 tsk
mald kummin
1 tsk
limesaft
Tillbehör
50 g
machésallad
1 kruka
mynta
1 knippe
salladslök, skuren
2 st
lime, i klyftor
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Välj kycklingpinnar till fredagstacosen. Servera med majo & picklad rödkål.
Så här gör du
Stek kycklingpinnarna enligt anvisningarna på förpackningen.
Vispa ihop ättika, socker och vatten till en pickleslag och koka upp. Strimla rödkålen. Salta lätt och slå sedan över pickleslagen när den svalnat lite.
Vispa ihop ingredienserna till majonnäsen.
Stek tortillabröden snabbt på hög värme och toppa dem med machésallad, picklad rödkål, kycklingpinnar och kumminmajonnäs. Avsluta med mynta och skuren salladslök. Pressa gärna över några limeklyftor.