Quesadillas med stekt & skivad kyckling Mexican
Ingredienser
Quesadillas
Tomatsalsa
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Matiga quesadillas med svamp och spenat tillsammans med vår ätklara kyckling kryddad med mexikanska smaker.
Så här gör du
Kycklingröra i tortillabröd
Tärna och stek portabellosvampen i smör några minuter och salta. Blanda stekt och skivad kyckling Mexican tillsammans med riven ost, crème fraiche, spenat och den stekta svampen. Salta och peppra.
Bred ut kycklingröran på två av tortillabröden och lägg de andra ovanpå som lock. Stek tortillan på medelvärme ca 3 minuter på varje sida. Det enklaste sättet att vända är att lägga en tallrik ovanpå tortillan och vända stekpannan upp och ner. Och dina quesadillas med kyckling är klara.
Tomatsalsa
Skär tomater och lök och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och eventuellt mer limesaft.
Skär upp tortillan som tårtbitar. Servera med tomatsalsa och gärna guacamole.
Kronfågels kyckling har ursprung i Sverige. Det innebär att den är född, uppväxt och slaktad i Sverige.
Innehåll Stekt & skivad kyckling ”Mexican” är: Kycklinglårfilé, potatismjöl, salt med mindre natrium, paprika, spiskummin, vitlök, ingefära, chipotle, cayennepeppar, oregano, socker, salt, stabiliseringsmedel (E450, E451), druvsocker, surhetsreglerande medel (E262), antioxidationsmedel (E301), arom.
Till 100g färdig kyckling har använts 105g kyckling.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.