
Quesadillas med stekt & skivad kyckling "Mexican"
30 min | Enkelt
Ingredienser
Quesadillas
250 g
riven ost
2 st
portabellosvampar, tärnade och stekta
50 g
bladspenat
1 dl
crème fraiche
salt och peppar
4 st
stora tortillabröd
Tomatsalsa
4 st
tomater, tärnade
1 st
rödlök, finhackad
1 st
lime, saft och skal
1 kruka
koriander, hackad
tabasco eller annan hot sauce efter smak
salt och peppar
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Mumsiga quesadillas med svamp, spenat tillsammans med vår stekta och skivade kyckling "mexican"
Så här gör du
Kycklingröra i tortillabröd
Tärna och stek portabellosvampen i smör några minuter och salta. Blanda stekt och skivad kyckling Mexican tillsammans med riven ost, crème fraiche, spenat och den stekta svampen. Salta och peppra.
Bred ut kycklingröran på två av tortillabröden och lägg de andra ovanpå som lock. Stek tortillan på medelvärme ca 3 minuter på varje sida. Det enklaste sättet att vända är att lägga en tallrik ovanpå tortillan och vända stekpannan upp och ner.
Tomatsalsa
Skär tomater och lök och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och eventuellt mer limesaft.
Skär upp tortillan som tårtbitar. Servera med tomatsalsa och gärna guacamole.