Strimlad-kycklingkebab-i-pitabröd
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Strimlad kycklinglårfilé med kebabkrydda i pitabröd

25 min |

Kycklinglårfilé kebab som är mycket god och busenkel att göra. Serveras i pitabröd tillsammans med krispiga grönsaker, meze-yoghurt och het chilisås.

Ingredienser

Kycklinglårfilé kebab

2 msk
kebabkrydda
4
pitabröd
2
tomater, tärnade
1
rödlök, tunt skivad
2 msk
persilja
4
rädisor, tunt skivade
3
fefferonis, tunt skivade
2 msk
olivolja
2 dl
meze-yoghurt

Chilisås

1
gul lök, finhackad
1
vitlöksklyfta, hackad
2 dl
krossade tomater
1 dl
chilisås
1 tsk
tabasco eller harissa
0.5
rökt paprikapulver
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklinglårfilé kebab som är mycket god och busenkel att göra. Serveras i pitabröd tillsammans med krispiga grönsaker, meze-yoghurt och het chilisås.

Så här gör du

Chilisås: Fräs lök och vitlök i lite olja och tillsätt tomater. Låt sjuda i cirka 5 minuter.

Tillsätt övriga ingredienser. Mixa slät och smaka av med salt och peppar.

Blanda en sallad av grönsakerna. Vänd i olivolja och smaka av med salt.

Blanda kycklingen med kebabkrydda

Stek kycklingen snabbt i olja tillsammans tills den är genomstekt.

Värm bröden och fyll med yoghurt, chilisås, sallad och kyckling.

Smaklig måltid!

Om receptet

Kan man äta kycklingkebab kall? Ja, men den är som godast varm
Vad innehåller kycklingkebab? Kycklingkebab från kronfågel bestårav lårfilé
Vad kostar kyckling kebab? Kycklingkebab från kronfågel är ett prisvärt middagsalternativ

Kronfågels strimlade lårfilé är 100 % svensk kyckling.

Kycklingen har ursprung Sverige då den är både uppfödd på våra svenska gårdar och slaktad här. Läs gärna mer om våra svenska gårdar under den här länken=>.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!