
Enkel kycklinglåda med rotfrukter och grönsaker
Ingredienser

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Rotfrukter och kycklinglåda - få saker känns lika höstigt. Potatis, morötter och palsternacka blandas, och fetaosten ger rätten en god sälta.
Så här gör du
Sätt ugnen på 200°.
Skala och skär potatis, morötter, palsternacka och paprika i små tärningar. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och stek i smör tillsammans med kycklingbitarna i ca 5 minuter. Häll över allt i en ugnsform
Skala och strimla rödlöken. Blanda med rotfrukterna och kycklingen.
Ringla över olivolja och strö över kryddor och salt. Hacka persiljan grovt och blanda med grönsakerna.
Vispa upp äggen och grädden snabbt, blanda ner fetaosten och häll över rotfrukterna och kycklingen. Krydda med salt och peppar. Täck formen med tättslutande aluminiumfolie och tillaga ca 30 minuter i ugnen.
Sänk temperaturen på ugnen till 150°. Ta av folien och flytta kycklingen högt upp och ugnsbaka ytterligare 20 – 30 minuter eller tills det bubblar och både kycklingen och rotfrukterna är genomstekta.
Servera med kall yoghurt.


Grön pannkaka med kycklingröra

Taco bowl med kyckling

Markiz Taintons KycklingSteak Kantarell med äpple och citroncrème

Tillbehör till Höst och Thanksgiving av Markiz Tainton

Cranberry Chicken på Urbenad hel kyckling

Pumpkin barbecue chicken på hel Gårdskyckling

Hasselbacksrödbeta med citroncrème och krispigt kycklingbacon

Kycklingröra på sojamarinerad gurka