Kycklinglåda-med-rotfrukter-och-grönsaker
(5 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Enkel kycklinglåda med rotfrukter och grönsaker

60 min | Enkelt

Rotfrukter och kycklinglåda. Blanda potatis, morötter och palsternacka. Fetaosten ger rätten en god sälta.

Ingredienser

Ingredienser

200 g
potatis
300 g
morötter
250 g
palsternacka
2 st
rödlök
1 st
paprika
1 knippe
bladpersilja
2 msk
olivolja
2 tsk
spiskummin
2 tsk
paprikapulver
salt & peppar

Sås

3 dl
grädde
4 st
ägg
150 g
fetaost
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Rotfrukter och kycklinglåda. Blanda potatis, morötter och palsternacka. Fetaosten ger rätten en god sälta.

Så här gör du

Förbered rotfrukter, lök och paprika

Sätt ugnen på 200 grader.

Skölj potatis, morötter, palsternacka, paprika och rödlök noga under rinnande vatten för att tvätta bort ovälkomna mikroorganismer.

Skala och skär potatis, morötter, palsternacka och paprika i små tärningar.

Stek kyckling – övriga ingredienser

Hetta upp en stekpanna på medelvärme och stek i smör tillsammans med kycklingbitarna i ca 5 minuter eller tills de fått fin färg. Häll över rotfrukter och paprika och kycklingen i en ugnssäker form.

Skala och strimla rödlöken. Blanda med rotfrukter och kyckling.

Ringla över olivolja och strö över spiskummin, paprikapulver, salt och peppar. Hacka persilja grovt och blanda med grönsakerna.

Blanda sås – grädda i ugn

Vispa upp äggen och grädden snabbt, blanda ner fetaosten och häll såsen över kyckling och rotfrukter. Krydda med salt & peppar. Täck formen med tättslutande aluminiumfolie och tillaga cirka 30 minuter i ugnen.

Sänk temperaturen på ugnen till 150 grader. Ta av folien och flytta kycklingen högt upp och baka i ugn ca 20 minuter eller tills det bubblar och både kycklingen och rotfrukterna är genomstekta. I vissa ugnar kan det ta upp mot 30 minuter beroende på vilket sätt ugnen presterar.

Servering

Servera din kycklinglåda med kall yoghurt. För dig som gillar din mat lite mer spicy så kan lite sambal Oelek, salt och peppar i yoghurten göra susen.

Hej! Visste du att?

Ingredienser: 100% kyckling av kycklingbröstfilé. Ursprung Sverige då den är både uppfödd på våra svenska gårdar och slaktad här.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Tips gällande antal portioner

Visste du att vi alltid presenterar våra recept från 2-8 portioner så att du på ett enkelt sätt kan planera dina inköp av ingredienser? Välj helt enkelt antal portioner i den lilla rutan ovanför ingredienser och följ sedan receptet.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!