
Enkel kycklinglåda med rotfrukter och grönsaker
Ingredienser
Ingredienser
Sås

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Rotfrukter och kycklinglåda - få saker känns lika höstigt. Potatis, morötter och palsternacka blandas, och fetaosten ger rätten en god sälta.
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj potatis, morötter, palsternacka, paprika och rödlök noga under rinnande vatten för att tvätta bort ovälkomna mikroorganismer.
Skala och skär potatis, morötter, palsternacka och paprika i små tärningar.
Hetta upp en stekpanna på medelvärme och stek i smör tillsammans med kycklingbitarna i ca 5 minuter eller tills de fått fin färg. Häll över potatis, morötter, palsternacka, paprika och kycklingen i en ugnssäker form.
Skala och strimla rödlöken. Blanda med rotfrukterna och kycklingen.
Ringla över olivolja och strö över spiskummin, paprikapulver, salt och peppar. Hacka persiljan grovt och blanda med grönsakerna.
Vispa upp äggen och grädden snabbt, blanda ner fetaosten och häll såsen över kycklingen och rotfrukterna. Krydda med salt & peppar. Täck formen med tättslutande aluminiumfolie och tillaga cirka 30 minuter i ugnen.
Sänk temperaturen på ugnen till 150 grader. Ta av folien och flytta kycklingen högt upp och baka i ugn ca 20 minuter eller tills det bubblar och både kycklingen och rotfrukterna är genomstekta. I vissa ugnar kan det ta upp mot 30 minuter beroende på vilket sätt ugnen presterar.
Servera din kycklinglåda med kall yoghurt. För dig som gillar din mat lite mer spicy så kan lite sambal Oelek, salt och peppar i yoghurten göra susen.
Visste du att vi alltid presenterar våra recept från 2-8 portioner så att du på ett enkelt sätt kan planera dina inköp av ingredienser? Välj helt enkelt antal portioner i den lilla rutan ovanför ingredienser och följ sedan receptet.
