Kycklinglåda-med-rotfrukter-och-grönsaker
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Enkel kycklinglåda med rotfrukter och grönsaker

60 min | Enkelt

Rotfrukter och kycklinglåda - få saker känns lika höstigt. Potatis, morötter och palsternacka blandas, och fetaosten ger rätten en god sälta.

Ingredienser

1 paket
Minutbitar
200 g
potatis
300 g
morötter
250 g
palsternacka
2
rödlök
1
paprika
1 knippe
bladpersilja
2 msk
olivolja
2 tsk
spiskummin
2 tsk
paprikapulver
salt och peppar
3 dl
grädde
4
ägg
150 g
fetaost
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Rotfrukter och kycklinglåda - få saker känns lika höstigt. Potatis, morötter och palsternacka blandas, och fetaosten ger rätten en god sälta.

SÅ HÄR GÖR DU

Sätt ugnen på 200°.

Skala och skär potatis, morötter, palsternacka och paprika i tärningar. Lägg dem tillsammans med kycklingbitarna i en ugnsform.

Skölj, ansa och strimla löken. Blanda ner löken i rotfrukterna.

Ringla över olivolja och strö över kryddor och salt. Hacka persiljan grovt och blanda med grönsakerna.

Vispa upp äggen och grädden snabbt, blanda ner fetaosten och häll över grönsakerna. Krydda med salt och peppar. Täck formen med tättslutande aluminiumfolie och tillaga ca 30 minuter i ugnen.

Sänk temperaturen på ugnen till 150°. Ta av folien och flytta kycklingen högt upp och ugnsbaka ytterligare 20 – 30 minuter eller tills det bubblar och både kycklingen och grönsaker är genomstekta.

Servera med kall yoghurt.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!