Strimlad_larfile_Satay_gryta_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad

min | Enkelt

Vår strimlade kycklinglårfilé med sataysmak får här sällskap med kokosmjölk och shiitakesvamp.

Ingredienser

4 st
limeblad, strimlade
1 st
citrongräs, krossat och hackat
3 msk
rapsolja
1 st
aubergine, grovt tärnad
1 st
jalapeno, tunt skivad
100 g
shiitakesvamp
0.5 st
broccoli, skuren i mindre bitar
2 burkar
kokosmjölk
2 msk
fisksås
2 msk
farinsocker
1 st
lime, pressad

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Vår strimlade kycklinglårfilé med sataysmak får här sällskap med kokosmjölk och shiitakesvamp.

Så här gör du

Tärna aubergine och salta. Låt saltet dra ur vätskan i ca 10 minuter.

Hetta upp en gryta med rapsolja.

Stek den strimlade kycklingen på medelvärme tillsammans med jalapeño, limeblad och citrongräs i 3-4 minuter. Fräs därefter aubergine och shitakesvamp.

Slå på kokosmjölk tillsammans med fisksås, farinsocker och limesaft och koka upp. Låt allt sjuda på medelvärme i ca 15 minuter. Tillsätt broccolin när det återstår ca 4 minuters koktid.

Smaka av med eventuellt mer fisksås, socker och limesaft.

Servera med kokt jasminris.