Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Vår strimlade kycklinglårfilé med sataysmak får här sällskap med kokosmjölk och shiitakesvamp.
Så här gör du
Tärna aubergine och salta. Låt saltet dra ur vätskan i ca 10 minuter.
Hetta upp en gryta med rapsolja.
Stek den strimlade kycklingen på medelvärme tillsammans med jalapeño, limeblad och citrongräs i 3-4 minuter. Fräs därefter aubergine och shitakesvamp.
Slå på kokosmjölk tillsammans med fisksås, farinsocker och limesaft och koka upp. Låt allt sjuda på medelvärme i ca 15 minuter. Tillsätt broccolin när det återstår ca 4 minuters koktid.
Smaka av med eventuellt mer fisksås, socker och limesaft.
Servera med kokt jasminris.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd