
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
min | Enkelt
Ingredienser
600 g
4 st
limeblad, strimlade
1 st
citrongräs, krossat och hackat
3 msk
rapsolja
1 st
aubergine, grovt tärnad
1 st
jalapeno, tunt skivad
100 g
shiitakesvamp
0.5 st
broccoli, skuren i mindre bitar
2 burkar
kokosmjölk
2 msk
fisksås
2 msk
farinsocker
1 st
lime, pressad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Vår strimlade kycklinglårfilé med sataysmak får här sällskap med kokosmjölk och shiitakesvamp.
Så här gör du
Tärna aubergine och salta. Låt saltet dra ur vätskan i ca 10 minuter.
Hetta upp en gryta med rapsolja.
Stek den strimlade kycklingen på medelvärme tillsammans med jalapeño, limeblad och citrongräs i 3-4 minuter. Fräs därefter aubergine och shitakesvamp.
Slå på kokosmjölk tillsammans med fisksås, farinsocker och limesaft och koka upp. Låt allt sjuda på medelvärme i ca 15 minuter. Tillsätt broccolin när det återstår ca 4 minuters koktid.
Smaka av med eventuellt mer fisksås, socker och limesaft.
Servera med kokt jasminris.