Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Vår strimlade kycklinglårfilé med sataysmak får här sällskap med kokosmjölk och shiitakesvamp.
Så här gör du
Tärna aubergine och salta. Låt saltet dra ur vätskan i ca 10 minuter.
Hetta upp en gryta med rapsolja.
Stek den strimlade kycklingen på medelvärme tillsammans med jalapeño, limeblad och citrongräs i 3-4 minuter. Fräs därefter aubergine och shitakesvamp.
Slå på kokosmjölk tillsammans med fisksås, farinsocker och limesaft och koka upp. Låt allt sjuda på medelvärme i ca 15 minuter. Tillsätt broccolin när det återstår ca 4 minuters koktid.
Smaka av med eventuellt mer fisksås, socker och limesaft.
Servera med kokt jasminris.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett