
Kyckling-Shawarma med citronris och tabouleh
Ingredienser
Shawarma
Citronris
Tabbouleh
Yoghurtsås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Smakexplosion! Härliga smaker från mellanöstern som piffar upp vilken vardag som helst!
Så här gör du
Citronris
Skölj riset och låt det rinna av. Skala och skiva löken. Fräs senapsfröna och löken i smöret tills den är gyllenbrunt. Blanda i salt gurkmeja, ris, salt, citronskal och citronsaft och rör om. Häll på vatten, sätt till salt och låt koka upp. Sänk värmen till lägsta möjliga och låt riset koka sakta ca 20 minuter under lock. Dra kastrullen från värmen och låt stå ytterligare 5 minuter under lock. Fluffa upp riset med en gaffel före serveringen och garnera med tunnskurna citronklyftor.
Tabbouleh
Skär persiljan fint. Skär hacka övriga grönsaker fint och blanda bulgur, citronsaft, kryddor och olivolja.
Blötlägg inte bulgur, den får vätska från tomaterna, persiljan och citronsaften.
Yoghurtsås
Blanda yoghurten med tahini och smaka av med svartpeppar. Låt stå i kylen tills det är dags att äta
Shawarma Hetta upp olivolja och stek kycklingen i en het panna under omrörning i ca 3 minuter addera vatten och lägg locket på i ca 3-4 minuter

Grön pannkaka med kycklingröra

Taco bowl med kyckling

Markiz Taintons KycklingSteak Kantarell med äpple och citroncrème

Tillbehör till Höst och Thanksgiving av Markiz Tainton

Cranberry Chicken på Urbenad hel kyckling

Pumpkin barbecue chicken på hel Gårdskyckling

Hasselbacksrödbeta med citroncrème och krispigt kycklingbacon

Kycklingröra på sojamarinerad gurka