Kyckling_Shawarma_grund
(5 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kyckling-Shawarma med citronris och tabouleh

30 min | Enkelt

Smakexplosion! Härliga smaker från mellanöstern som piffar upp vilken vardag som helst!

Ingredienser

Shawarma

800 g
strimlad kycklinglårfilé Shawarma
olivolja till stekning
1 dl
vatten

Citronris

5 dl
basmatiris
100 g
smör
0.5 tsk
sesamfrön svarta
1 st
gul lök, finhackad
1 tsk
gurkmeja
1 st
citron, skal och saft
8 dl
vatten
citronklyftor till garnering

Tabbouleh

3 st
tomater
1 liter
persilja, fint skuren
0.5 st
gul lök, finhackad
1.5 msk
bulgur
2 tsk
sumak
1 knippe
mynta, fint skuren
1 tsk
paprikapulver
1 dl
citronsaft
2 msk
olivolja
2 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar, nymald

Yoghurtsås

2 dl
turkisk yoghurt
1 msk
tahini
1 tsk
svartpeppar, nymald

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Smakexplosion! Härliga smaker från mellanöstern som piffar upp vilken vardag som helst!

Så här gör du

Citronris

Skölj riset och låt det rinna av. Skala och skiva löken. Fräs senapsfröna och löken i smöret tills den är gyllenbrunt. Blanda i salt gurkmeja, ris, salt, citronskal och citronsaft och rör om. Häll på vatten, sätt till salt och låt koka upp. Sänk värmen till lägsta möjliga och låt riset koka sakta ca 20 minuter under lock. Dra kastrullen från värmen och låt stå ytterligare 5 minuter under lock. Fluffa upp riset med en gaffel före serveringen och garnera med tunnskurna citronklyftor.

Tabbouleh

Skär persiljan fint. Skär hacka övriga grönsaker fint och blanda bulgur, citronsaft, kryddor och olivolja.

Blötlägg inte bulgur, den får vätska från tomaterna, persiljan och citronsaften.

Yoghurtsås

Blanda yoghurten med tahini och smaka av med svartpeppar. Låt stå i kylen tills det är dags att äta

Shawarma Hetta upp olivolja och stek kycklingen i en het panna under omrörning i ca 3 minuter addera vatten och lägg locket på i ca 3-4 minuter