Kyckling-Shawarma med citronris och tabouleh
Ingredienser
Shawarma
Kryddblandning för Shawarma
Citronris
Tabbouleh
Yoghurtsås
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Smakexplosion! Härliga smaker från mellanöstern som piffar upp vilken vardag som helst!
Så här gör du
Citronris
Skölj riset och låt det rinna av. Skala och skiva löken. Fräs senapsfröna och löken i smöret tills den är gyllenbrunt. Blanda i salt gurkmeja, ris, salt, citronskal och citronsaft och rör om. Häll på vatten, sätt till salt och låt koka upp. Sänk värmen till lägsta möjliga och låt riset koka sakta ca 20 minuter under lock. Dra kastrullen från värmen och låt stå ytterligare 5 minuter under lock. Fluffa upp riset med en gaffel före serveringen och garnera med tunnskurna citronklyftor.
Tabbouleh
Skär persiljan fint. Skär hacka övriga grönsaker fint och blanda bulgur, citronsaft, kryddor och olivolja.
Blötlägg inte bulgur, den får vätska från tomaterna, persiljan och citronsaften.
Yoghurtsås
Blanda yoghurten med tahini och smaka av med svartpeppar. Låt stå i kylen tills det är dags att äta
kyckling Shawarma
Blanda ihop kryddblandningen för shawarma.
Hetta upp olivolja och stek kycklingen i en het panna under omrörning i ca 3 minuter.
Tillsätt kryddblandningen och vatten, och lägg locket på. Stek i ytterligare ca 3-4 minuter tills kycklingen är genomstekt.
Testa vår Bosarpkyckling!
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd
Kycklinglårfilé St Louis med cornbread och krämig svartkål
Stora grillfiléer med aubergineröra och bulgursallad
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka