Uppesittarburgaren på kycklingfärs
Ingredienser
Kycklingburgare
Julig rödkålssallad
Lingonketchup
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Mellan saftiga brichoe bröd, toppade med krispig rödkålssallad och sötsyrlig lingonketchup. Nu kan julen börja!
Så här gör du
Blanda samman kycklingfärs, riven lök, vitlök, salt, peppar, ingefära, kanel, kryddpeppar, dijon, ägg och ströbröd till en smidig färs.
Forma fyra burgare och låt vila några minuter.
Rör ihop rödkålen med äppelcidervinäger, honung och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Koka lingon, tillsätt ketchup,
Låt stå en stund så smakerna sätter sig.
Hetta upp en panna med smör eller olja och stek burgarna på medelvärme tills de är genomstekta och fått fin färg, cirka 4–5 minuter per sida.
Rosta briochebröden. Bred majonnäs i botten, lägg på en generös mängd rödkålssallad och toppa med burgaren.
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Kycklingfärssliders med brysselkålsslaw
Uppesittarburgaren på kycklingfärs