Image (18)
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Uppesittarburgaren på kycklingfärs

25 min | Medelsvårt

Mellan saftiga brichoe bröd, toppade med krispig rödkålssallad och sötsyrlig lingonketchup. Nu kan julen börja!

Ingredienser

Kycklingburgare

1 st
gul lök
1 st
vitlöksklyfta
1 msk
dijonsenap
1 st
ägg
2 msk
ströbröd
malen ingefära
kryddpeppar
kanel
salt & peppar

Julig rödkålssallad

200 g
rödkål, tunt strimlad
1 msk
äppelcidervinäger
1 tsk
honung
1 msk
olivolja
0.5 st
äpple, rivet
salt & peppar

Lingonketchup

150 g
lingon
3 msk
ketchup

Tillbehör

4 st
brioche bröd
majonnäs till botten brödet

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Mellan saftiga brichoe bröd, toppade med krispig rödkålssallad och sötsyrlig lingonketchup. Nu kan julen börja!

Så här gör du

Blanda samman kycklingfärs, riven lök, vitlök, salt, peppar, ingefära, kanel, kryddpeppar, dijon, ägg och ströbröd till en smidig färs.

Forma fyra burgare och låt vila några minuter.

Rör ihop rödkålen med äppelcidervinäger, honung och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Koka lingon, tillsätt ketchup,

 

Låt stå en stund så smakerna sätter sig.

Hetta upp en panna med smör eller olja och stek burgarna på medelvärme tills de är genomstekta och fått fin färg, cirka 4–5 minuter per sida.

Rosta briochebröden. Bred majonnäs i botten, lägg på en generös mängd rödkålssallad och toppa med burgaren.