
Varm pastasallad med kyckling
15 min | Enkelt
Ingredienser
400 g
pasta, valfri sort
1 st
rödlök, finhackad
1 klyfta
vitlök, hackad
1 msk
olivolja
1 dl
smetana
1.5 dl
pastavatten
0.5 kruka
gräslök, finhackad
2 msk
citronjuice
225 g
gröna ärtor, frysta
70 g
babyspenat
100 g
körsbärstomater
3 msk
dill
parmesanost
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Barnvänlig & smakrik pastasallad med stekt salladskyckling Caesar. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja och fräs lök, vitlök och kycklingen på medelvärme i ca 3 min. Tillsätt smetana och pastavatten och låt koka ihop i ca 5 min.
Tillsätt citronjuice, ärtor och spenat och blanda.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med den krämiga kycklingen och tomater, gräslök och dill.
Smaka av med salt & peppar. Toppa med parmesanost.