Kycklingkebabsallad_grund
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Sallad med kycklingkebab och bönröra, quinoa och picklad rödkål

45 min | Enkelt

Bowl med kycklingkebab och quinoa med en fräsch och smakrik röra på bönor. Perfekt lunch - nyttig och god.

Ingredienser

Kycklingkebab

olja till stekning

röra på kidneybönor

400 g
kidneybönor, avrunna
1 st
vitlöksklyfta
2 msk
tahini, sesampasta
1 st
citron, saft
1 tsk
spiskummin
1 tsk
sambal oelek
2 msk
olivolja
salt

quinoa

2 dl
quinoa

picklad rödkål

400 g
rödkål
1 dl
vinäger, vit eller äppelcider
1 dl
socker
2 dl
vatten
salt

Tillbehör

250 g
cocktailtomater, delade
2 st
avokado
1 huvud
isbergssallad
2 msk
solrosfrön, rostade
olivolja

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Bowl med kycklingkebab och quinoa med en fräsch och smakrik röra på bönor. Perfekt lunch - nyttig och god.

Så här gör du

Koka quinoa enligt anvisningar på paketet.

Strimla rödkål och salta lätt. Koka upp vinäger, socker och vatten. Låt svalna något och slå sen över rödkålen. Låt ligga i minst 30 minuter.

Häll av kidneybönorna och spola i kallvatten. Lägg bönorna tillsammans med övriga ingredienser och kryddor i en mixerskål. Stavmixa slät.

Stek kycklingkebaben i matolja i 4-5 minuter på medelvärme.

Plocka de stora bladen från isbergssalladen och lägg i 4 skålar. Arrangera skålarna med stekt kebab, quinoa, skivad avokado, rödkålen samt tomaterna. Toppa med kidneybönsröran och rostade solrosfrön. Ringla över lite olivolja.