Kycklingkebabsallad_grund
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Sallad med kycklingkebab, bönröra, quinoa och picklad rödkål

45 min | Enkelt

Bowl med kycklingkebab, quinoa samt en fräsch och smakrik röra på bönor. Perfekt lunch - nyttig och god.

Ingredienser

Kycklingkebab

olja till stekning

röra på kidneybönor

400 g
kidneybönor, avrunna
1 st
vitlöksklyfta
2 msk
tahini, sesampasta
1 st
citron, saft
1 tsk
spiskummin
1 tsk
sambal oelek
2 msk
olivolja
salt

quinoa

2 dl
quinoa

picklad rödkål

400 g
rödkål
1 dl
vinäger, vitvins- eller äppelcidervinäger
1 dl
socker
2 dl
vatten
salt

Tillbehör

250 g
cocktailtomater, delade
2 st
avokado
1 huvud
isbergssallad
2 msk
solrosfrön, rostade
olivolja

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Bowl med kycklingkebab, quinoa samt en fräsch och smakrik röra på bönor. Perfekt lunch - nyttig och god.

Så här gör du

Koka quinoa enligt anvisningar på paketet.

Pickla rödkålen – så gör du

Strimla rödkål och salta lätt. Koka upp vinäger, socker och vatten. Låt svalna något och slå sen över rödkålen. Låt ligga i minst 30 minuter.

Mixa bönröra

Häll av kidneybönorna och spola i kallvatten. Lägg bönorna tillsammans med övriga ingredienser och kryddor i en mixerskål. Stavmixa slät.

Stek kycklingen

Stek kycklingkebaben i matolja i 4-5 minuter på medelvärme så att den är genomvarm.

Förbered tillbehören och preppa skålar

Plocka de stora bladen från isbergssalladen och lägg i 4 skålar. Arrangera skålarna med stekt kebab, quinoa, skivad avokado, rödkålen samt tomaterna. Toppa med kidneybönsröran och rostade solrosfrön. Ringla över lite olivolja.

Tips!

Rosta solrosfrön i het, torr panna tills de poppar.