kycklingburgare?

Får det lov att vara en kycklingburgare?

Kycklingens magra och proteinrika kött ger en väldigt ren och god smak. Men det är inte bara smaken som skiljer sig från vanliga burgare. Här är några tips att tänka på när oavsett hur du tillagar din kycklingburgare.

Burgare på kycklingfärs
Använd gärna lite ströbröd i färsen eller varför inte lite krossade nachochips och forma sen till kycklingburgare. Detta gör färsen lite fastare när den grillas. Ett annat tips är att frysa kycklingburgarna ca 30 minuter innan grillning så håller de ihop. Men det viktigaste är att de grillas över en riktigt het glödbädd.

Burgare på kycklinglårfilé
Supergott att grilla! Banka ut lårfiléerna innan grillning så resultatet blir jämn. Salta och peppra eller använd en god rub. Lårfilé är inte så känslig för att bli överstekt och håller sig saftig längre på grund av strukturen i lårköttet.

Burgare på Kycklingsteak
Kronfågels Kycklingsteak är helt enkelt en urbenad klubba med skinn – perfekt mellan två bröd. Fettet i skinnet och de saftiga kycklingköttet är suverän på grillen. Precis som vid grillning av lårfilé så är Kycklingsteaken inte känslig för att råka grillas för länge. Se till att alltid grilla kyckling utan ben till 70 graders innertemperatur för ultimat resultat.

Friterad kycklingburgare
Krispig på utsidan och saftig på insidan! Kallas ofta ”fried chicken sandwich” eller ”fried chicken sando”. Det finns olika stilar som exempelvis ”Kentucky fried” där kycklingen marineras i buttermilk och kryddor som vitlökspulver, lökpulver, och cayenne.

Sen har vi ”Korean fried chicken” med en marinad på gochujang, soja, vitlök mm. Den paneras i potatismjöl och därefter friteras 2 ggr för att sedan doppas i en gochujangsås (fermenterad chilipasta). När man friterar kyckling som burgare går det bra att använda lårfilé eller utbankad kycklingfilé.

Nyhet!
Fryst burgare, redo att gå direkt på grillen.

top 3

burgareDouble cheese kycklingburgare

Gör originalet av alla burgare på kycklingfärs för en riktigt juicy upplevelse.

Till receptet

Fried chicken sandwich

Krispet från friterad kycklingfilé, stinget från jalapenodressingen. Godare kan det inte bli!

Till receptet

Kycklingburgare ”American BBQ”

Fräsch och kryddig coleslaw tillsammans med KycklingSteak American BBQ ur Kronfågels BBQ sortiment. Perfekt på grillen!

Till receptet

Eko

Din bästa burgare görs av vår bästa färs.

Ekologisk kycklingfärs av frigående utomhuskyckling, uppfödd med omtanke för en god smakupplevelse.

Till produkten