7629_Kyckling_steak_ranch_1000x1000
(6 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Hamburgare på KycklingSteak Ranch med stekt lök

30 min | Enkelt

Mycket saftig och biffig burgare med god smak av ranch
kombineras med dina favorittillbehör

Ingredienser

Hamburgare på kycklingsteak Ranch

4 st
hamburgerbröd
4 st
salladsblad
2 st
tomater, skivade
8 skivor
cheddarost

Stekt lök

2 st
stora gula lökar
50 g
smör till stekning
1 msk
farinsocker
1.5 msk
vitvinsvinäger
salt

Dressing

1.5 dl
majonnäs
1 msk
senap
1 klyfta
vitlök
2 krm
cayenne
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Mycket saftig och biffig burgare med god smak av ranch
kombineras med dina favorittillbehör

Så här gör du

Dressing

Vispa ihop ingredienserna till dressingen i en skål.

Stekt lök

Skiva gul lök och stek i smör  på medelvärme i ca 5 minuter. Tillsätt farinsocker och rör runt och slå därefter på vinäger och låt koka in.

Stek kyckling

Stek kycklingsteak ranch med skinnsidan ner i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida tills innertemperaturen är 70 grader. Lägg på 2 skivor valfri cheddarost på varje steak när de är klara så att osten smälter. Rosta hamburgerbröden i stekpanna eller i ugn.

Montera och servera kycklingen

Montera hamburgaren med dressing, salladsblad, tomat, kycklingsteak med ost, stekt lök och lite dressing i locket. Servera gärna med pommes eller sallad.

Hej, visste du att?

Kyckling från kronfågel är född, uppväxt och slaktad i Sverige.

Innehåll i kycklingsteak Ranch: Urbenad kycklingklubba 93%, vatten, salt med mindre natrium, paprika, tomat, lök, socker, vitlök, surhetsreglerande medel (E270, E330), kryddextrakt (paprika), salt, arom.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.