Kycklingburgare_Per
(5 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Double cheese kycklingburgare med stekt lök och senapsdressing

30 min | Enkelt

Vem älskar inte en double cheese burger och det blir minst lika gott med kycklingfärs!

Ingredienser

kycklingburgare

3 msk
ströbröd
1 msk
matolja
1.5 tsk
salt
nymald svartpeppar

Stekt lök

2 st
gul lök, skivade
50 g
smör
1 msk
farinsocker
salt

Senapsdressing

2 dl
majonnäs
1 msk
dijon
2 msk
grovkornig senap
1 msk
citronsaft
salt och peppar

Tillbehör

4 st
hamburgerbröd
8 st
ostskivor typ cheddarost

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Vem älskar inte en double cheese burger och det blir minst lika gott med kycklingfärs!

Så här gör du

Kycklingburgare

Börja med att blanda kycklingfärsen ordentligt tillsammans med ströbröd och matolja. Salta och blanda till en smidig färs. Forma till 8 bollar och platta ut dessa. Stek i panna eller på grillen. Stek ca 4 min på varje sida. Ett tips är att frysa kycklingburgarna i 30 min innan grillning. Kycklingburgarna är klara vid 70 grader innertemperatur. Lägg ostskivor på varje kycklingburgare så osten smälter lite.

Stekt lök

Skiva gul lök och stek i smör tills de blivit gyllenbruna. Tillsätt farinsockret och fräs runt tills det smälter. Salta

Senapsdressing

Vispa ihop alla ingredienser till en god dressing.

Montering

Klicka ordentlig med senapsdressing i botten på brödet. Varva kycklingburgare, ost och stekt lök 2 gånger. Avsluta med lite dressing på locket och lägg på brödet.

Servera gärna med en god sallad och sötpotatis pommes