Friterad_kycklingbrostfile_macka_grund
(5 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Fried chicken sandwich med jalapenodressing

60 min | Medelsvårt

Friterad krispig kyckling i bröd.
Inspirerad av den amerikanska södern.

Ingredienser

spicy chicken

2 dl
filmjölk
2 msk
vitvinsvinäger
1 tsk
salt
0.5 tsk
chilipulver
0.5 g
vitlökspulver
Tabasco eller annan hotsås efter tycke och smak

panering

4 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
0.5 tsk
salt
1 krm
chilipulver
0.5 tsk
vitlökspulver
olja till fritering

jalapenodressing

3 dl
majonnäs
0.5 dl
jalapeno inlagd, hackad
2 klyftor
vitlök, riven
salt

Toppings

4 st
hamburgerbröd av god kvalitet
4 st
krispiga salladsblad
50 g
saltgurka
1 st
rödlök, skivad
2 st
jalapeno, skivade
Till servering: padrones och sötpotatispommes

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Friterad krispig kyckling i bröd.
Inspirerad av den amerikanska södern.

Så här gör du

Fried chicken
Börja med att banka ut minutfiléerna så de är ungefär 1 cm tjocka. Dela på mitten så att bitarna får ungefär samma storlek som ett hamburgerbröd. Blanda ihop filmjölk med vinäger, kryddor och tabasco. Låt kycklingfiléerna marinera i minst 1 timme i kyl men gärna över natten.

Panering
Blanda alla ingredienser. Låt kycklingen rinna av lite innan den paneras ordentligt två gånger.

Fritera i 170-180 graders olja ca 3-5 minuter tills innertemp på kycklingen nått 70 grader. Resultatet blir gyllene krispigt.

Jalapenodressing
Blanda majonnäs med hackad inlagd jalapeno. Riv ner vitlök och salta.

Montering
Klicka på jalapenodressing på hamburgerbrödet. Lägg på sallatsblad och skuren jalapeno. Lägg på den friterade kycklingen och toppa med rödlöksringar och skuren saltgurka.

Servera gärna tillsammans med padrones och sötpotatispommes.