Asiatisk kycklinggryta med currysås, äpple och jordnötter
Ingredienser
Kycklinggryta med curry
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En värmande höstgryta på svensk kyckling. En riktigt enkel curry och äpple i en djup, krämig sås. Servera grytan med ris eller nudlar.
Så här gör du
Skiva lök, äpplen och paprika. Fräs dessa i en het, stor panna med lite olja.
Tillsätt curry och fräs i cirka 30 sekunder. Lägg i wokstrimlorna. Tillsätt äppeljuice och låt den koka in.
Slå på buljongen och koka i 2 minuter. Häll i kokosmjölken. Koka i cirka 1 minut och red av med majsstärkelse utblandad i lite vatten.
Koka upp och smaka av med salt. Toppa med hackad koriander och jordnötter vid servering.
Servera med ris (eller nudlar, om du föredrar det).
Smaklig måltid!
Innehåll, stekta wokstrimlor: Kycklinglårfilé, raps- och solrosolja, salt, potatisstärkelse, paprika, koriander, vitlök, druvsocker, jästextrakt, tomat, lök, svartpeppar, antioxidationsmedel (E301, E331), maltodextrin, kryddextrakt (peppar, lök). Till 100g färdig kyckling har använts 111g kyckling.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige. Producerad i Danmark.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy
Albin Johnséns asiatiska Schnitzel