Kycklingwok_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingwok med grönsaker & wasabinötter

20 min | Enkelt

Supergod och prisvärd wok med frysta grönsaker. Recept av Markiz Tainton.

Ingredienser

Kycklingwok

2 msk
rapsolja
300 g
kokta nudlar
900 g
frysta wokgrönsaker
Wasabinötter, krossade

woksås

0.5 dl
japansk soja
3 msk
risvinäger
2 tsk
riven pepparrot eller wasabi på tub
2 tsk
sesamolja
2 msk
hoisinsås
2 msk
färsk ingefära, riven

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Supergod och prisvärd wok med frysta grönsaker. Recept av Markiz Tainton.

Så här gör du

Blanda soja, vinäger, pepparrot eller wasabi, sesamolja, hoisinsås och ingefära. Låt stå cirka 10 minuter. Hetta under tiden upp hälften av oljan i en wokpanna eller stor stekpanna.

Fräs kycklingen hög värme tills den får en gyllenbrun färg, tillsätt nudlarna och fräs knapriga i cirka 3 min. Rör om då och då. Sänk värmen och tillsätt grönsakerna och woksåsen. Fräs under omrörning.

Toppa med krossade wasabinötter.

Hej, visste du att?

Innehåll: 100 % svensk kyckling.

Ursprung: Sverige då kycklingen är både uppfödd på svenska gårdar och slaktad i Sverige. Läs gärna mer om Kronfågels svenska gårdar under den här länken=>.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.