Kycklingpanna
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingpanna med romescosås

60 min | Enkelt

Lyxa till vardagsmaten med denna goda kycklingpanna. Härlig plåtmat med krispig topping av nachochips och en rökig romescosås till.

Ingredienser

4
chorizokorvar
1 stor
gul paprika
1 stor
rödlök
2
förkokta majskolvar
0.5 dl
olivolja
2 msk
tacomix
1 tsk
salt och nymald svartpeppar
0.5 kruka
koriander (eller basilika)
1 påse
nachochips

Romescosås

1 skiva
dagsgammalt vitt bröd
1 burk
strimlad grillad paprika
1
vitlöksklyfta
1 dl
sötmandel
3 msk
rödvinsvinäger
1 tsk
rökt spanskt paprikapulver
0.5 tsk
salt och nymald svartpeppar
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Lyxa till vardagsmaten med denna goda kycklingpanna. Härlig plåtmat med krispig topping av nachochips och en rökig romescosås till.

Så här gör du

Romescosås:

Smula inkråmet från brödet i en matberedare. Häll över vinägern och låt det stå och dra en fem minuter.

Lägg i den grillade paprikan med oljan ur burken, mandeln och vitlöksklyftan och kör till en krämig sås.

Tillsätt rökt paprikapulver och smaka av med salt och peppar.

Tips! Gör gärna såsen i förväg så utvecklas smakerna mer.

Kycklingpanna:

Sätt ugnen på 225 grader. Skär chorizon i skivor, paprikan och rödlöken i klyftor och majskolvarna i bitar och lägg det i en bunke tillsammans med kycklingen.

Vispa ihop olja, tacokrydda, salt och peppar. Häll över och blanda om.

Placera ett bakplåtspapper i en stor långpanneplåt.

Lägg allt på plåten och stek i ugnen cirka 25 minuter.

Vänd om en gång. Toppa med koriander och nachochips vid servering. Servera med romescosåsen.

Smaklig måltid!

Hej, visste du att?
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige. De t är 100% kyckling.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!