
Kycklingpanna med romescosås
60 min | Enkelt
Ingredienser
1 paket
4
chorizokorvar
1 stor
gul paprika
1 stor
rödlök
2
förkokta majskolvar
0.5 dl
olivolja
2 msk
tacomix
1 tsk
salt och nymald svartpeppar
0.5 kruka
koriander (eller basilika)
1 påse
nachochips
Romescosås
1 skiva
dagsgammalt vitt bröd
1 burk
strimlad grillad paprika
1
vitlöksklyfta
1 dl
sötmandel
3 msk
rödvinsvinäger
1 tsk
rökt spanskt paprikapulver
0.5 tsk
salt och nymald svartpeppar

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lyxa till vardagsmatten med denna goda kycklingpanna. Härlig plåtmat med krispig topping av nachochips och en rökig romescosås till.
Så här gör du
Romescosås:
Smula inkråmet från brödet i en matberedare. Häll över vinägern och låt det stå och dra en fem minuter.
Lägg i den grillade paprikan med oljan ur burken, mandeln och vitlöksklyftan och kör till en krämig sås.
Tillsätt rökt paprikapulver och smaka av med salt och peppar.
Kycklingpanna:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär chorizon i skivor, paprikan och rödlöken i klyftor och majskolvarna i bitar och lägg det i en bunke tillsammans med kycklingen.
Vispa ihop olja, tacokrydda, salt och peppar och häll över och blanda om.
Placera ett bakplåtspapper i en stor långpanneplåt.
Lägg allt på plåten och stek i ugnen cirka 25 minuter.
Vänd om en gång. Toppa med koriander och nachochips vid servering. Servera med romescosåsen.
Smaklig måltid!
