
Kycklingpanna med romescosås
Ingredienser
Romescosås

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lyxa till vardagsmaten med denna goda kycklingpanna. Härlig plåtmat med krispig topping av nachochips och en rökig romescosås till.
Så här gör du
Romescosås:
Smula inkråmet från brödet i en matberedare. Häll över vinägern och låt det stå och dra en fem minuter.
Lägg i den grillade paprikan med oljan ur burken, mandeln och vitlöksklyftan och kör till en krämig sås.
Tillsätt rökt paprikapulver och smaka av med salt och peppar.
Tips! Gör gärna såsen i förväg så utvecklas smakerna mer.
Kycklingpanna:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär chorizon i skivor, paprikan och rödlöken i klyftor och majskolvarna i bitar och lägg det i en bunke tillsammans med kycklingen.
Vispa ihop olja, tacokrydda, salt och peppar. Häll över och blanda om.
Placera ett bakplåtspapper i en stor långpanneplåt.
Lägg allt på plåten och stek i ugnen cirka 25 minuter.
Vänd om en gång. Toppa med koriander och nachochips vid servering. Servera med romescosåsen.
Smaklig måltid!
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.


Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese