Wokad-kyckling-med-nudlar,-lime-och-sweet-chili
(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Wokad kyckling med nudlar, lime och sweet chili

20 min | Enkelt

Kycklingwok med nudlar förknippas oftast med Asien - men det har blivit lite av en klassiker i det svenska köket. Lime, sweet chili och sesam sätter sprätt på detta recept.

Ingredienser

Wokad kyckling och nudlar

550 g
Minutstrimlor
2
rödlökar, skivade
4 dl
kinakål, strimlad
1
röd paprika, strimlad
2
morötter, skivade
1
broccolibukett
3
vitlöksklyftor, skivade
50 g
sockerärtor
3 msk
sweet chili
3 msk
soja
1 tsk
röd curry pasta
2 msk
sesamolja
1
lime
1 msk
sesamfrön
2 paket
nudlar
Thaibasilika eller koriander
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingwok med nudlar förknippas oftast med Asien - men det har blivit lite av en klassiker i det svenska köket. Lime, sweet chili och sesam sätter sprätt på detta recept.

Så här gör du

Koka nudlarna mjuka under cirka 2 minuter. Kyl av med isvatten och sila av.

Dela upp broccolin. Strimla kålen och paprikan. Skiva vitlöksklyftorna och morötterna.

Hetta upp en wokpanna eller stekpanna. Tillsätt olja och stek kycklingen under 5 minuters tid.

Tillsätt grönsakerna. Börja med broccoli och stek i cirka 2 min till. Sedan lök, paprika och kål. Pressa över med lime juice.

Avsluta med vitlöken.

Tillsätt currypastan. Därefter soja, sweet chili och sesamolja. Stek ytterligare 1 min och vänd i nudlarna. Toppa med sesamfrön och färska örter.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!