Strimlad_larfile_1000x1000px
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Bibimbap med kyckling gochujangsås, gurka och kimchi

45 min | Enkelt

Bibimbap betyder rört ris. En fanastiskt god rätt där man gärna använder gårdagens rester till denna rätt. Lite som Koreansk pyttipanna

Ingredienser

Kyckling och marinad

2 msk
japansk soja
1 msk
gochujang
1 msk
risvinäger
1 tsk
sesamolja

Chiligurka

2 st
gurka, skivad
1 msk
salt
1 dl
ättika 12%
2 dl
socker
2 dl
vatten
1 msk
gochugaro, koreanskt chilipulver
2 msk
soja

Sesamspenat

100 g
spenat
2 msk
soja
1 msk
sesamolja
1 msk
chilirostade sesamfrön

gochujangsås

1 klyfta
vitlök, finhackad
1 msk
sesamolja
2 msk
gochujang
2 msk
honung
1 dl
ketchup
2 msk
japansk soja

Tillbehör

4 dl
sushiris
2 dl
kimchi (färdigköpt eller hemmagjord)
4 st
ägg
1 knippe
salladslök, fint skuren

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Bibimbap betyder rört ris. En fanastiskt god rätt där man gärna använder gårdagens rester till denna rätt. Lite som Koreansk pyttipanna

Så här gör du

Börja med att koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Gärna i en riskokare.

 

Kyckling

Marinera kycklingen med med gochujang och övriga ingredienser. Låt stå i ca 30 min. Stek därefter i olja i 5-6 minuter i stekpanna tills den är klar.

Sesamspenat

Förväll spenaten i kokande vatten i ca 1 minut. Häll av och krama ur vätskan. Blanda med övriga ingredienser.

Chiligurka

Skiva och salta gurkan och låt rinna av i ett durkslag. Koka ihop ättika, socker och vatten. Låt svalna. Häll den nu kalla lagen över gurkan och tillsätt soja och gochugaro.

Gochujangsås

Fräs vitlök snabbt med sesamolja. Tillsätt övriga ingredienser och koka upp snabbt under vispning.

Servera i 4 skålar. Lägg riset i botten och toppa med kyckling, kimchi, spenat, chiligurka, gochujangsås och skuren salladslök. Avsluta med att lägga på ett stekt ägg på varje skål.