Bibimbap med kyckling gochujangsås, gurka och kimchi
Ingredienser
Kyckling och marinad
Chiligurka
Sesamspenat
gochujangsås
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Bibimbap betyder rört ris. En fanastiskt god rätt där man gärna använder gårdagens rester till denna rätt. Lite som Koreansk pyttipanna
Så här gör du
Börja med att koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Gärna i en riskokare.
Kyckling
Marinera kycklingen med med gochujang och övriga ingredienser. Låt stå i ca 30 min. Stek därefter i olja i 5-6 minuter i stekpanna tills den är klar.
Sesamspenat
Förväll spenaten i kokande vatten i ca 1 minut. Häll av och krama ur vätskan. Blanda med övriga ingredienser.
Chiligurka
Skiva och salta gurkan och låt rinna av i ett durkslag. Koka ihop ättika, socker och vatten. Låt svalna. Häll den nu kalla lagen över gurkan och tillsätt soja och gochugaro.
Gochujangsås
Fräs vitlök snabbt med sesamolja. Tillsätt övriga ingredienser och koka upp snabbt under vispning.
Servera i 4 skålar. Lägg riset i botten och toppa med kyckling, kimchi, spenat, chiligurka, gochujangsås och skuren salladslök. Avsluta med att lägga på ett stekt ägg på varje skål.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd