
Grillad kycklingsteak tryffelmed klyftpotatis, tomatsalsa och myntakräm
Ingredienser
Kycklingsteak och potatis
Tomatsalsa
Myntakräm

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kyckling, mynta, tomat & tryffel – i det här receptet är hela smakpaletten representerat. Lägg din kycklingsteak på grillen och förbered för en lyxig upplevelse.
Så här gör du
Klyftpotatis: Sätt ugnen på 250°. Baka och tvätta potatisen väl, och skär potatisen i grova klyftor. Lägg klyftpotatisen med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla potatisarna med olivolja. Rosta mitt i ugnen i runt 25 minuter. Fortsätt under tiden med resten av receptet.
Toppa gärna med salt och färskt riven parmesanost.
Tomatsalsa: Riv tomater med den grova sidan av rivjärnet, eller hacka dem fint. Skala och riv vitlök med rivjärnet.
Lägg den rivna tomaten och vitlöken i en skål. Tillsätt paprikapulver, ingefära, grön chili och persilja. Salta. Ringla över olivolja och limejuice.
Blanda ihop ingredienserna!
Kycklingsteak:
Börja grilla din kycklingsteak på skinnsidan med medelhög värme. Då blir kycklingen extra krispig i skinnet!
Vänd och grilla på köttsidan tills den har en innertemperatur på 70 grader.
Myntakräm:
Smula fetaost och blanda med yoghurt, crème fraiche. Smaka av med lite salt. Hacka ner mynta och rör om.
Ringla över lite olivolja och toppa med peppar!


Grön kycklingsallad med salsa verde

Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat

KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel