Grillad kycklingsteak tryffelmed klyftpotatis, tomatsalsa och myntakräm
Ingredienser
Kycklingsteak och potatis
Tomatsalsa
Myntakräm
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kyckling, mynta, tomat & tryffel – i det här receptet är hela smakpaletten representerat. Lägg din kycklingsteak på grillen och förbered för en lyxig upplevelse.
Så här gör du
Klyftpotatis: Sätt ugnen på 250°. Baka och tvätta potatisen väl, och skär potatisen i grova klyftor. Lägg klyftpotatisen med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla potatisarna med olivolja. Rosta mitt i ugnen i runt 25 minuter. Fortsätt under tiden med resten av receptet.
Toppa gärna med salt och färskt riven parmesanost.
Tomatsalsa: Riv tomater med den grova sidan av rivjärnet, eller hacka dem fint. Skala och riv vitlök med rivjärnet.
Lägg den rivna tomaten och vitlöken i en skål. Tillsätt paprikapulver, ingefära, grön chili och persilja. Salta. Ringla över olivolja och limejuice.
Blanda ihop ingredienserna!
Kycklingsteak:
Börja grilla din kycklingsteak på skinnsidan med medelhög värme. Då blir kycklingen extra krispig i skinnet!
Vänd och grilla på köttsidan tills den har en innertemperatur på 70 grader.
Myntakräm:
Smula fetaost och blanda med yoghurt, crème fraiche. Smaka av med lite salt. Hacka ner mynta och rör om.
Ringla över lite olivolja och toppa med peppar!