Grillad minutfilé med grillat potatispaket och romescosås
Ingredienser
BBQ minutfilé
Potatisknyte
Pimientos de padron
Romescosås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Använd grillen till mer än bara kycklingen. Potatis, jalapeno och cheddarost i ett knyte som läggs direkt på grillen.
Så här gör du
Grillad kyckling
Grilla minutfiléerna 3 min på varje sida. Flytta över till indirekt värme och pensla på glazen. Kycklingen är klar när den har en innertemperatur på 70 grader.
Potatisknyte
Lägg potatisen på 4 st ark av bakplåtspapper och aluminiumfolie. Tillsätt olivolja och salt. Toppa med skuren salladslök och jalapeno och avsluta med riven cheddarost.
Gör 4 st paket och lägg på grillen. Baka på indirekt värme i ca. 30 minuter.
Piemientos de Padron
Lägg chilifrukterna på grillen i ca. 3 minuter. Strö över flingsalt.
Romescosås
Fräs vitlök, chili, timjanskvistar och mandlar i olivolja i några minuter.
Ta bort timjanskvistarna och häll allt i en mixerskål.
Tillsätt grillad paprika och stavmixa grovt. Salta och tillsätt olivolja, sherryvinäger och mixa slät.
Servera kycklingen med sås och tillbehör. Njut!
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: Utbankad kycklingbröstfilé 94%, vatten, salt, paprika, lök, druvsocker (majs), chilipeppar, svartpeppar, rosmarin, cayennepeppar, ingefära, koriander, vitlök, socker, surhetsreglerande medel (citronsyra), kryddextrakt (paprika), arom.
Ingredienser glazepåse (40g): Vatten, socker, salt, vitvinsvinäger, lök, tomatpuré, chilipeppar, rökt paprika, paprika, svartpeppar, vitlök, mejram, persilja, cayennepeppar, kanel, kryddnejlika, modifierad stärkelse, tomat, rökarom, ättiksprit, kryddextrakt (paprika), förtjockningsmedel (E415), konserveringsmedel (E202, E211), arom.
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.