BBQ2022_Minutfile_sweet_texas_glace_jalapenopotatis_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grillad minutfilé med grillat potatispaket och romescosås

45 min | Enkelt

Använd grillen till mer än bara kycklingen. Potatis, jalapeño och cheddarost i ett knyte som läggs direkt på grillen. 

Ingredienser

BBQ minutfilé

Potatisknyte

800 g
färskpotatis, tvättade
2 st
jalapeño, skivade
4 st
salladslökar, skivade
1.5 tsk
flingsalt
olivolja
1.5 dl
ost av cheddartyp
Bakplåtspapper och aluminiumfolie

Pimientos de padron

200 g
pimientos de padron
flingsalt

Romescosås

300 g
grillad paprika
3 klyftor
vitlök
2 st
timjankvistar
2 msk
rostade mandlar
1 dl
olivolja
1 msk
sherryvinäger eller rödvinsvinäger
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Använd grillen till mer än bara kycklingen. Potatis, jalapeño och cheddarost i ett knyte som läggs direkt på grillen. 

Så här gör du

Grilla minutfiléerna 3 min på varje sida. Flytta över till indirekt värme och pensla på glazen. Kycklingen är klar vid 70 graders innertemp.

Potatisknyte

Lägg potatisen på 4 st ark av bakplåtspapper och aluminiumfolie. Tillsätt olivolja och salt. Toppa med skuren salladslök och jalapeño och avsluta med riven cheddarost. Gör 4 st paket av dessa och lägg på grillen. Baka på indirekt värme i ca 30 minuter.

Piemientos de Padron

Lägg chilifrukterna på grillen i ca 3 minuter. Strö över flingsalt.

Romescosås

Fräs vitlök, chili, timjanskvistar och mandlar i olivolja i några minuter. Ta bort timjanskvistarna och häll allt i en mixerskål. Tillsätt grillad paprika och stavmixa grovt. Salta och tillsätt olivolja, sherryvinäger och mixa slät.