
Grillad minutfilé med grillat potatispaket och romescosås
Ingredienser
BBQ minutfilé
Potatisknyte
Pimientos de padron
Romescosås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Använd grillen till mer än bara kycklingen. Potatis, jalapeno och cheddarost i ett knyte som läggs direkt på grillen.
Så här gör du
Grilla kycklingen
Grilla minutfiléerna 3 min på varje sida. Flytta över till indirekt värme och pensla på glazen. Kycklingen är klar vid 70 graders innertemp.
Potatisknyte
Lägg potatisen på 4 st ark av bakplåtspapper och aluminiumfolie. Tillsätt olivolja och salt. Toppa med skuren salladslök och jalapeno och avsluta med riven cheddarost. Gör 4 st paket av dessa och lägg på grillen. Baka på indirekt värme i ca 30 minuter.
Piemientos de Padron
Lägg chilifrukterna på grillen i ca 3 minuter. Strö över flingsalt.
Romescosås
Fräs vitlök, chili, timjanskvistar och mandlar i olivolja i några minuter. Ta bort timjanskvistarna och häll allt i en mixerskål. Tillsätt grillad paprika och stavmixa grovt. Salta och tillsätt olivolja, sherryvinäger och mixa slät.
Kronfågels Minutfilé är en utbankad kycklingfilé av bröstdelen, producerad av 100 % svensk kyckling. Kycklingen är omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.