
Grillad minutfilé med grillat potatispaket och romescosås
Ingredienser
BBQ minutfilé
Potatisknyte
Pimientos de padron
Romescosås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Använd grillen till mer än bara kycklingen. Potatis, jalapeño och cheddarost i ett knyte som läggs direkt på grillen.
Så här gör du
Grilla minutfiléerna 3 min på varje sida. Flytta över till indirekt värme och pensla på glazen. Kycklingen är klar vid 70 graders innertemp.
Potatisknyte
Lägg potatisen på 4 st ark av bakplåtspapper och aluminiumfolie. Tillsätt olivolja och salt. Toppa med skuren salladslök och jalapeño och avsluta med riven cheddarost. Gör 4 st paket av dessa och lägg på grillen. Baka på indirekt värme i ca 30 minuter.
Piemientos de Padron
Lägg chilifrukterna på grillen i ca 3 minuter. Strö över flingsalt.
Romescosås
Fräs vitlök, chili, timjanskvistar och mandlar i olivolja i några minuter. Ta bort timjanskvistarna och häll allt i en mixerskål. Tillsätt grillad paprika och stavmixa grovt. Salta och tillsätt olivolja, sherryvinäger och mixa slät.
FLER RECEPT

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad