
Grillad minutfilé med grillat potatispaket och romescosås
Ingredienser
BBQ minutfilé
Potatisknyte
Pimientos de padron
Romescosås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Använd grillen till mer än bara kycklingen. Potatis, jalapeño och cheddarost i ett knyte som läggs direkt på grillen.
Så här gör du
Grilla kycklingen 3 minuter på varje sida. Flytta över till indirekt värme och pensla på glazen. Kycklingen är klar när innertemperaturen är 70 grader. Servera sedan med tillbehör enligt nedan.
Potatisknyte
Lägg potatisen på 4 st ark av bakplåtspapper och aluminiumfolie. Tillsätt olivolja och salt. Toppa med skuren salladslök och jalapeño och avsluta med riven cheddarost. Gör 4 st paket av dessa och lägg på grillen. Baka på indirekt värme i ca 30 minuter.
Pimientos de Padron
Lägg chilifrukterna på grillen i ca 3 minuter. Strö över flingsalt.
Romescosås
Fräs vitlök, chili, timjankvistar och mandlar i olivolja i några minuter. Ta bort timjankvistarna och häll allt i en mixerskål. Tillsätt grillad paprika och stavmixa grovt. Salta och tillsätt olivolja, sherryvinäger och mixa slät.
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: Utbankad kycklingbröstfilé 94%, vatten, salt, paprika, lök, druvsocker (majs), chilipeppar, svartpeppar, rosmarin, cayennepeppar, ingefära, koriander, vitlök, socker, surhetsreglerande medel (citronsyra), kryddextrakt (paprika), arom.
Ingredienser glazepåse (40g):
Vatten, socker, salt, vitvinsvinäger, lök, tomatpuré, chilipeppar, rökt paprika, paprika, svartpeppar, vitlök, mejram, persilja, cayennepeppar, kanel, kryddnejlika, modifierad stärkelse, tomat, rökarom, ättiksprit, kryddextrakt (paprika), förtjockningsmedel (E415), konserveringsmedel (E202, E211), arom.
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Minutfilé med honungs- och ingefärsglacerad brysselkål

Kycklingpaj med grönkål och getost

Vintersoppa med kycklingfärs och rotfrukter

Krämig saffranspasta med kycklingprinskorv

Ugnsbakad kycklingfilé med hasselnötter, salvia och citron

Tunnbrödspizza med kycklingkebab, svamp och fikon

Persisk julkyckling med saffransris och granatäpple

KycklingSteak med stuvad grönkål och smashed potatoes