Krämig pasta med Strimlad Kycklinglårfilé smaksatt med Vitlök och Chili
30 min | Enkelt
Ingredienser
olivolja
400 g
pasta av god kvalitet, gärna rigatoni eller tortiglione
100 g
frysta ärtor
250 g
mascarpone
0.5 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
1 st
citron, skal och saft
1 dl
pecorinoost
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En krämig pastarätt med färdigkryddad kyckling, mascarpone, gröna ärtor och pecorino
Så här gör du
Sätt på en kastrull med saltat pastavatten.
Hetta upp en stor panna med olivolja på medelvärme. Tillsätt den strimlade kycklinglårfilén och fräs i ca 5 min.
Rör ihop mascarpone med citronskal, citronsaft samt salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. (Koka alltid en minut mindre än vad som står skrivet.)
Blanda i mascarponeröran i pannan med kycklingen tillsammans med ärtorna. Tillsätt pastan och lite av kokvattnet och rör runt till en krämig pasta på låg värme. Servera med riven pecorinoost.