Kryddmarinerat_kramigpasta_larfile_chili_vitlok_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Krämig pasta med Strimlad Kycklinglårfilé smaksatt med Vitlök och Chili

30 min | Enkelt

Vi sätter smakerna åt dig i en krämig pastarätt med färdigkryddad kyckling, mascarpone, gröna ärtor och pecorino

Ingredienser

olivolja
400 g
pasta av god kvalitet, gärna rigatoni eller tortiglione
100 g
frysta ärtor
250 g
mascarpone
0.5 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
1 st
citron, skal och saft
1 dl
pecorinoost

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Vi sätter smakerna åt dig i en krämig pastarätt med färdigkryddad kyckling, mascarpone, gröna ärtor och pecorino

Så här gör du

Sätt på en kastrull med saltat pastavatten.

Hetta upp en stor panna med olivolja på medelvärme. Tillsätt den strimlade kycklinglårfilén och fräs i ca 5 min.

Rör ihop mascarpone med citronskal, citronsaft samt salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. (Koka alltid en minut mindre än vad som står skrivet.)

Blanda i mascarponeröran i pannan med kycklingen tillsammans med ärtorna. Tillsätt pastan och lite av kokvattnet och rör runt till en krämig pasta på låg värme. Servera med riven pecorinoost.