KycklingSteak Tryffel
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

BBQ KycklingSteak Tryffel sotade bönor och rostad potatis

30 min | Enkelt

Sotade bönor med rostad potatis och schalottenlöksvinägrett
klassiska franska smaker som passar bra med BBQ KycklingSteak Tryffel

Ingredienser

Kycklingsteak Tryffel

4 st
BBQ Kycklingsteak Tryffel

Sallad på sotade bönor

200 g
haricots verts
200 g
vaxbönor
500 g
potatis
1 dl
semitorkade (lätt soltorkade) tomater, strimlade

schalottenlöksvinägrett

1.5 msk
vitvinsvinäger
0.5 msk
vatten
1 msk
Dijonsenap
4 msk
olivolja
0.5 tsk
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Sotade bönor med rostad potatis och schalottenlöksvinägrett
klassiska franska smaker som passar bra med BBQ KycklingSteak Tryffel

Så här gör du

Börja med att baka potatis

Skär potatis i grövre bitar och lägg i en ugnsfastform. Salta och tillsätt olivolja. Baka i 180 grader i ca 25 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna medan du förbereder övriga ingredienser.

Förbered grönsaker till sallad

Koka upp vatten med salt. Förväll bönorna i ca 3 minuter och sila av vattnet. Sota bönorna snabbt direkt på grillen för smak och färg. Blanda den bakade potatisen med semitorkade tomater och bönor.

Tips! Semitorkade (lätt soltorkade) tomater finns i handeln. T ex lätt soltorkade tomater från Zeta.

Vispa ihop schalottenlöksvinägrett

Finhacka schalottenlök och lägg i en mindre skål. Tillsätt Dijonsenap, salt och vitvinsvinäger. Vispa ihop och tillsätt olivoljan. Blanda den rostade potatisen, bönor och tomat med en del av dressingen. Smaka eventuellt av med mer salt. Servera resten av dressingen i en skål vid sidan.

Så grillar du BBQ KycklingSteak Tryffel

Grilla BBQ KycklingSteak Tryffel med köttsidan ner på grillen i 3-4 minuter. Vänd kycklingen och grilla ytterligare i ca 3 minuter på skinnsidan. Avsluta med att grilla på indirekt värme tills kycklingen når en innertemp på 70 grader i den tjockaste delen och skinnet är krispigt. Använd ugnstermometer för bästa resultat.

Om kyckling från Kronfågel

100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ingredienser: Hel kyckling

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Låt gärna kycklingen bli något rumstempererad i god tid före den ska grillas. Då får du ett bättre resultat när du grillar. Vill du förstärka tryffelsmaken ytterligare kan du alltid servera en tryffelaioli till. Köp färdig eller blanda majjo med tryffelolja, persilja och svartpeppar.

Tips!

Låt gärna kycklingen bli något rumstempererad i god tid före den ska grillas. Då får du ett bättre resultat när du grillar. Vill du förstärka tryffelsmaken ytterligare kan du alltid servera en tryffelaioli till. Köp färdig eller blanda majjo med tryffelolja, persilja och svartpeppar.