
BBQ KycklingSteak Tryffel sotade bönor och rostad potatis
Ingredienser
Kycklingsteak Tryffel
Sallad på sotade bönor
schalottenlöksvinägrett
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Sotade bönor med rostad potatis och schalottenlöksvinägrett
klassiska franska smaker som passar bra med BBQ KycklingSteak Tryffel
Så här gör du
Börja med att baka potatis
Skär potatis i grövre bitar och lägg i en ugnsfastform. Salta och tillsätt olivolja. Baka i 180 grader i ca 25 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna medan du förbereder övriga ingredienser.
Förbered grönsaker till sallad
Koka upp vatten med salt. Förväll bönorna i ca 3 minuter och sila av vattnet. Sota bönorna snabbt direkt på grillen för smak och färg. Blanda den bakade potatisen med semitorkade tomater och bönor.
Tips! Semitorkade (lätt soltorkade) tomater finns i handeln. T ex lätt soltorkade tomater från Zeta.
Vispa ihop schalottenlöksvinägrett
Finhacka schalottenlök och lägg i en mindre skål. Tillsätt Dijonsenap, salt och vitvinsvinäger. Vispa ihop och tillsätt olivoljan. Blanda den rostade potatisen, bönor och tomat med en del av dressingen. Smaka eventuellt av med mer salt. Servera resten av dressingen i en skål vid sidan.
Så grillar du BBQ KycklingSteak Tryffel
Grilla BBQ KycklingSteak Tryffel med köttsidan ner på grillen i 3-4 minuter. Vänd kycklingen och grilla ytterligare i ca 3 minuter på skinnsidan. Avsluta med att grilla på indirekt värme tills kycklingen når en innertemp på 70 grader i den tjockaste delen och skinnet är krispigt. Använd ugnstermometer för bästa resultat.
Låt gärna kycklingen bli något rumstempererad i god tid före den ska grillas. Då får du ett bättre resultat när du grillar. Vill du förstärka tryffelsmaken ytterligare kan du alltid servera en tryffelaioli till. Köp färdig eller blanda majjo med tryffelolja, persilja och svartpeppar.