Grillade kycklingspett, örtsallad
och yoghurtdressing
Ingredienser
Kycklingspett
Örtsallad
Gurkyoghurt
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Spetten med tillbehör funkar fint att
servera på buffé. Enkelt och gott.
Så här gör du
Kycklingspett
Skär kycklingen i ca. 3×3 cm stora bitar, dela paprikan i bitar och trä allt på spett. Lägg spetten på grillen och grilla på direkt värme i ca. 3 min på varje sida tills de har fått en fin färg eller tills innertemperaturen är 70 grader.
Bulgur
Koka bulgur enligt anvisning och häll i en bunke. Hacka örterna, skär rädisor, ta ut granatäpplekärnorna och blanda tillsammans med citronsaft, olivolja, lite tabasco efter tycke och smak samt salt och peppar.
Yoghurtdressing
Tärna och salta gurka. Låt rinna av i ett durkslag. Vispa ihop grekisk yoghurt med citronsaft, olivolja och skuren chili. Tillsätt gurkan.
Tips om du ska grilla till många!
Kycklingspett, bulgursallad och gurkyoghurt kan förberedas i god tid. Håll allt kallt och grilla spetten så att de är varma strax före servering.
Detta är en rätt som funkar fint att t ex ställa fram på en buffé när man är många.
Smaklig måltid!
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: Utbankad kycklingbröstfilé 94%, vatten, salt, paprika, lök, druvsocker (majs), chilipeppar, svartpeppar, rosmarin, cayennepeppar, ingefära, koriander, vitlök, socker, surhetsreglerande medel (citronsyra), kryddextrakt (paprika), arom.
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.